hits

Ut på tur...

Ja nå må jeg skynde meg å si at dette er en biltur, men i nærområdet av der jeg lever og bor med min kjære. Og det er her, i en kommune som er på størrelse med Vestfold fylke. Med et hav av muligheter for naturelskere. Her har vi fjord, fjell i massevis, en god lakse elv. Dalen går fra Saltfjellet og Polarcirkelen i sør til et stykke ut i Skjerstadfjorden - som til slutt ender i den verdenskjente Saltstraumen.


Jeg var på tur fra det jobbengasjementet jeg har for tiden. Sola tittet frem, kamera lå i baksetet. Så slo det meg at det vrimler jo av vakre naturbilder her på bloggen, og jeg har fått presentert så lite av naturen i min vakre bygd.


Så jeg kjørte ikke hjem. Men jeg tok turen opp Fylkesvei 812, som du kan kjøre av E6 og inn på. Da kommer du til slutt inn på Kystriksveien, som også er kalt verdens vakreste veistrekning. Om du vil så kan du finne ut mer på disse linkene...

Fylkesvei 812 - HER

Kystriksveien - HERDet var faktisk mye mer snø på fjellet enn jeg hadde trodd... Og da røper jeg jo at jeg dessverre ikke er der for ofte...


Så enkelte trær har bært tungt i vinter. Men nå er jo sjarmen her i landet, at det ikke er lov hugge ved for hvem som helst. Og når det er sagt, så kan jeg jo legge til at nærmere 70% av vår vakre kommune er vernet på en eller annen måte.


Dette bildet er mot vest. Brøytestikka er med for å prøve å vise høyden på brøyteskavlen. I bak kanten ligger en geitseter hvor det er full aktivitet om sommeren. Der er også en kafè som muligens mangler drivere for tiden. Så jeg kjørte dit, og snudde. Så her er jeg på tur ned mot dalen igjen.


Her ser vi mot nord og tettstedet Rognan, Og skimter Skjerstadfjorden . Dalen er sørvendt. Som Trygve Hoff skrev og sang om. Her skulle jeg lagt ut link til "Stillferdi`ønske" av Trygve Hoff" der han synger om dalen min. Jeg klarte ikke finne den på Youtube. Så her kommer bare et klipp av noten vi bruker i mannskoret...


Han ble jo født her i bygda og bodde bare et par hundre meter unna meg, så jeg husker han godt.

Men nå et bevis på at det er en fjellvei jeg kjørte på, men ganskes å brukbar standard..


Og vel nede traff jeg på noen unge sambygdinger. Jeg har ikke tro på at det finnes noen gryende komponister blant dem. Men de har helt sikkert sine kvaliteter.Da takker jeg alle for turen, og håper de som aldri har vært innom på disse trakter, får anledning til det en vakker dag. Ha en nydelig fredag og helg rundt om i landet.

Bilder og tekst: Jan Håkonsen

 

 

18 kommentarer

Søtmonsen :))

11.03.2016 kl.09:30

Takk for herlige bilder ^^

dedicat

11.03.2016 kl.10:39

Søtmonsen ): Tusen takk,, og sorry at jeg ikke ble med på challengen din denne gangen.. om det ikke springer en j... i meg og tar alt i en smell i dag :D Men man kan jo ikke få med seg alt her inne... Ha en flott fredag :)

Unni

11.03.2016 kl.11:45

Det er fint hos deg Jan! :-) Flotte bilder dette!

Jeg må henge på å si at Norge virkelig er et vakkert land. Mange som deler nydelige bilder her i blogglivet fra der de bor. De er gøy å følge med, og ta inn disse nydelige bildene fra landet vårt. Og å se alle forskjellene. Noen har vår nå, hos andre er det fortsatt vinter...

<3 Takk for at du deler Jan. Håper fredagen blir fin! Klem

dedicat

11.03.2016 kl.19:43

Unni: Ja vi har et land fullt av muligheter :) Og ikke minst fullt av natur. Og det er jo på denne tiden av året at man merker forskjeller fra nord til sør :) Ha en fin kveld :)

Margrethe

11.03.2016 kl.13:06

For et herlig sted! Flotte bilder av EKTE Norge! Tusen takk :-)

dedicat

11.03.2016 kl.19:45

Margrethe: Leer,, jadda.. det er faktisk herlige steder over det ganske land.. og du er i alle fall en av de fremste som profilerer det :) ha en herlig vakker fredag og helg :) Klem

Eileen

11.03.2016 kl.17:00

Nydelige bilder! Ser ut som det var en herlig tur! :) Ha en flott helg!

dedicat

11.03.2016 kl.19:46

Eileen: Takk det samme på alle måter. :) Ønsker deg alt godt og en vakker helg :)

Søtmonsen :))

11.03.2016 kl.18:03

Hehe, det går bra ja :P Er så mange å holde styr på vettu ;) Ha en super helg ^^

dedicat

11.03.2016 kl.19:51

Søtmonsen ): Mangler to bilder.. i alle fall et.. leer.. var litt spesielt da.. men senest i morgen formiddag,, sa rauser det ut noe her ;)
ha en super helg du også :)

Elena

11.03.2016 kl.18:38

Fint på tur!

dedicat

11.03.2016 kl.19:48

Elena: Takk og veldig sant. burde gått på ski da.. :P men sånn ble det

Missimperfektum

11.03.2016 kl.20:19

Fine bilder. Er flott natur rundt der du bor ja :)

God helg

dedicat

12.03.2016 kl.12:25

Missimperfektum: Takk og takk det samme :)

frodith

11.03.2016 kl.20:58

Ganske hvitt-i-hvitt landskap her fremdeles ja :-) Jeg har fortalt deg før om at jeg gikk med datteren til Trygve Hoff på folkehøyskole? Ha en fin kveld :-)

dedicat

12.03.2016 kl.12:26

frodith: Ja det fortalte du,, har spist middag med henne og vært litt samme ifm et jubileum for Trygve som ble arrangert her for noen år siden :)

maiken

11.03.2016 kl.23:37

Fine bilder, men ser ut til at dere må vente lenge på våren....:)

dedicat

12.03.2016 kl.12:27

maiken: Jada, men når den kommer så kommer den fort :D

Skriv en ny kommentar

dedicat

dedicat

70, Bodø

Gammel gift kall som hadde lyst å prøve noe nytt. Det blir nok mye "knall og fall" og kanskje en kortvarig affære. Men da har jeg i alle fall funnet ut det. Navnet "Dedicat" betyr noe sånt som "dedikerer", og det er jo det jeg gjerne vil, dele litt av hvert med de som gidder å lese. Jeg er både pappa, farfar og oldefar. Jeg har vært anonym her noen dager, men føler nå for å dele mer av bloggen min på facebook. Så følger du med så ser du hva som skjer, det kan jo hende dette blir en kortvarig affære.:) Jeg gjør oppmerksom på at jeg har copyright på bilder og dikt, etter hvert som det legges ut :)

Kategorier

Arkiv