hits

Naturens selvskader

Naturen er besynderlig og mektig. Den kan være brutal, ikke minst med seg selv.

Her er det ikke mennesker som har vært på ferde. Wikipedia sier dette om furua:

Furu kan bli inntil 40 meter høy. Rota vokser, når den har mulighet, nedover og kalles pælerot. Dette gjør at den tåler mer vind enn gran før den velter. Det er funnet furuer som er over 800 år gamle. 

Så gamle ble aldri disse.

Når Ylva og medsammensvorne råtter seg på lag er det ikke mye som står i mot. Her ble store skogområder lagt ned på noen timer. 

Men disse sto' han av,,,

De observante langs veiene har kanskje lagt merke til et annet fenomen i vår,,,

I store områder er mye av bartrær, som gran og furu og einer brune. Jeg måtte google, og det nærmeste jeg fant var en artikkel om omhandler fenomenet i Lofoten - klikk HER 

De kaller det for Gråbarsopp.

Men jeg MÅ bare få legge til - at jeg skulle mer enn gjerne gitt skylda til den vanvittige saltinga av veiene på vinteren. Sånn... da var det sagt. 

#naturensundre #selvskader #gråbarsopp #ylva #ekstremvær #skogsdrift 

4 kommentarer

Ligaya

18.05.2018 kl.20:48

Synd da. Skogen skal være grønne. Mennesker har vel litt av skylden derfor naturen blir ødelagt:(

dedicat

18.05.2018 kl.22:49

Ligaya: I følge Wikipedia så dør ikke trærne av den soppen :)
Sånn, da var det sagt!!!! :-D

Ja stormer og orkaner ødelegger mye rundt seg når de fyker over landet.............. og vestlandet og nordover er jo alltid hardt rammet.................... Heldigvis har vi hatt et forholdsvis rolig både 2017 og 2018, så langt :-)

dedicat

19.05.2018 kl.23:07

Etdiktomdagen: Ja vi har mye likt når det gjelder natur og vær :D på godt og vpndt :)

Skriv en ny kommentar

dedicat

dedicat

70, Bodø

Gammel gift kall som hadde lyst å prøve noe nytt. Det blir nok mye "knall og fall" og kanskje en kortvarig affære. Men da har jeg i alle fall funnet ut det. Navnet "Dedicat" betyr noe sånt som "dedikerer", og det er jo det jeg gjerne vil, dele litt av hvert med de som gidder å lese. Jeg er både pappa, farfar og oldefar. Jeg har vært anonym her noen dager, men føler nå for å dele mer av bloggen min på facebook. Så følger du med så ser du hva som skjer, det kan jo hende dette blir en kortvarig affære.:) Jeg gjør oppmerksom på at jeg har copyright på bilder og dikt, etter hvert som det legges ut :)

Kategorier

Arkiv