hits

Nå kimer det i klokker,, snart.

Neida, det har ikke rabla for meg, ennå! Jeg tenkte mer på klokka i denne sangen, klikk HER Akkurat, snart er det skolestart.

For alle så er det en forandring fra før sommerferien. Men for noen så er det starten på noe helt nytt. Da skal de formelig "klatre opp" fra Barnehagen og opp til Barneskolen.

Det er et av de STORE skrittene i livet! Nå er vel ikke tanken i Rognan Barnehage at støvlene skal vokse, men Jordbærplantene.

Men det er jo ikke tvil om at en rekke Barnehagebarn nå har vokst ut av Barnehagestøvlene sine.

Jeg er i alle fall sikker på at de har vokst fra denne vanen her! Den har sin sjarm en periode i livet, men intet varer evig.

Det må bli rart for mange å gå forbi den barnehagen de har tilbragt mange fargerike år. Som her i Rognan Barnehage som ligger rett nedenfor Barneskola.

Det "Fargerike" går igjen på en herlig måte.

Ikke minst "Det fargerike Fellesskapet". Her er alle velkommen. Det er nesten som man kan høre Halvdan Sivertsen's vakre vise om "Sommerfuggel i Vinterland." Klikk HER om du vil høre en versjon.

Men nå legger de små ut på en ny vei. Neppe uten bakker, men forhåpenligvis med fargerike opplevelser.

Måtte møtet med Skola også bli "Trafikksikkert". Da tenker jeg både bokstavelig på veien til og fra, men ikke minst samværet med andre elever og lærere.

Vi har alle et ansvar for tanken som jeg tror ligger bak disse ordene, "Alle Barn Alles Ansvar". Men da kanskje mer på tanke på å "Åpne Nye Porter". 

 

Lykke til!

Tekst og bilder: Jan E. Håkonsen/Dedicat

#rognanbarnehage #saltdalkommune #skole #rognanbarneskole #antimobbing #tavarepåhverandre #værpåvakt #skolestart

14 kommentarer

Margrethe

14.08.2018 kl.21:28

For et koselig innlegg. Ja, nå er det nok mange sommerfugler i 5-6-åringers mager! Det er stort å begynne på skolen! De gummistøvlene med jordbær i var forresten mye lekre....... :-)

dedicat

14.08.2018 kl.22:47

Margrethe: Tusen takk :) Ja man gjør seg selv noen tanker når man ser de små med skoleseikk som nesten når i bakken :) Man kan bare ønske lykke til på alle måter :)

annebe

14.08.2018 kl.22:23

Ja nå er det den tida ..sommeren gikk jammen fort :) Jeg har jo jobbet i årevis i barnehage..og den oppstarten byr på gleder og utfordringer :)) Så jo veldig trivelig ut i Rognan Barnehage.. :))

dedicat

14.08.2018 kl.22:52

annebe: Ja det er litt synd å tenke på at sommeren er over. Men det kommer jo ikke en ny om ikke det skjer :D Jeg kan levende forestille meg både de gleder og de utfordringer som er i en barnehage :) Full barnehagedekning har vært en prioritet i kommunen i mange år. Og det har de klart å få til med de barnehager vi har i dag :) Takk for innspill :)

Ligaya

14.08.2018 kl.22:24

En fin og fargerik barnehage:)

dedicat

14.08.2018 kl.22:52

Ligaya: Tusen takk :D

Laila MA - Rundt Ekvator

15.08.2018 kl.08:00

Ja, nå er det straks skolestart hvor mange håpefulle og spente barn skal gå fra barnehage til skole. Koselig og fargerikt innlegg :-)

dedicat

17.08.2018 kl.22:32

Laila MA: Tusen takk :) Ja det er skikkelig fargerikt når alle skolebarna samles til skolestart :D

poesimylife

15.08.2018 kl.13:03

I morgen så kimer det i klokken her også. Klokken 08.30 starter første skoledag for våre to minste. De gelder seg ikke til dette, da de synes det er godt med ferie. Jeg har trøstet dem med at det snart er høstferie, og at vi også forhåpentligvis får flyttet snart :)

Masse flotte bilder og et godt innlegg som vanlig. Blogg. no er slett ikke det samme uten deg :)

Ønsker dere begge en fin dag <3

dedicat

17.08.2018 kl.22:34

poesimylife: Ser at du har fått dine avgårde på skolen..og vipps så var det helg :D Unger venner seg fort :) Takk for gode ord.. hjemme nå i kveld. Nå er det bare å være tålmodig å la tida jobbe for oss <3

karidansen

16.08.2018 kl.00:43

Koselig innlegg! Ja, de vokser ut av støvlene. Jeg har aldri ønsket meg tilbake til noe, men barndommen var stort sett ganske så bekymringsløs...når jeg tenker etter! ;)

dedicat

17.08.2018 kl.22:35

karidansen: Tusen takk.. ja jeg har bare gode minner fra skola :D ,, bortsett fra at jeg var veldig sjenert :D

solliv

16.08.2018 kl.06:57

Herlige bilder, og den laaaaaange sommeren er over....full fart igjen. Du må ha en fin dag.

dedicat

17.08.2018 kl.22:35

solliv: Tusen takk :D Fin dag til deg også.. :) Vært noen hektiske dager, men det går bra :)

Skriv en ny kommentar

dedicat

dedicat

70, Bodø

Gammel gift kall som hadde lyst å prøve noe nytt. Det blir nok mye "knall og fall" og kanskje en kortvarig affære. Men da har jeg i alle fall funnet ut det. Navnet "Dedicat" betyr noe sånt som "dedikerer", og det er jo det jeg gjerne vil, dele litt av hvert med de som gidder å lese. Jeg er både pappa, farfar og oldefar. Jeg har vært anonym her noen dager, men føler nå for å dele mer av bloggen min på facebook. Så følger du med så ser du hva som skjer, det kan jo hende dette blir en kortvarig affære.:) Jeg gjør oppmerksom på at jeg har copyright på bilder og dikt, etter hvert som det legges ut :)

Kategorier

Arkiv