Jeg har gått fullstendig rabiat her, så til de grader langt over støvleskaftene. At jeg begynte å blogge er jo i seg selv ille nok, men at jeg skulle involvere meg i matblogg?!?!?! Det hadde jeg aldri trodd. Men man skal jo som kjent aldri si aldri, så det får jeg overlate til ”Gorrhysa” ÅÅÅÅ,, dere vet ikke hva det er ?? Nei det nordnorske språket kan være en smule kinkig. Men klipt ut av nord norsk ordbok, så blir det sånn:
- gorrhysa: tvilsom/sleip person, kan også brukes direkte til nordlendinger uten at de tar anstøt av det. Eks; Du,di gorrhysa,kor har du vorre?
Men dette er jo en ren fornærmelse til dette vakre individ som svømmer intetanende på de store dyp og kan forvandles til så mye godt. For eksempel til det som bare fristet meg så til de grader om å ”hive inn håndkleet” og lage et matinnlegg.
Sånn ser hysa ut, eller også kalt kolje og er en torskefisk, spesielt godt velegnet til fiskemat. Og nå bruker vi å kjøpe ca 15 kg med rund fisk på denne tida og fileterer og lage fiskemat av. Men det hadde skjedd en misforståelse, så vi fikk levert 17 kg med ren filèt, og det er MYE .
Her roter madammen i den ene kassen med is og filèt som er plasser i snøen på terrassen.
Her utføres den egentlige jobben. Renskjære 110% beinfritt, tilsette løk og krydder, egg og væske, som er både , lactosefri melk og fløte og fiskekraft. Her holder jeg meg laaaangt unna, ja jeg kan til nøde raspe muskattnøtt
Så her er min jobb, og forvandle fiskefarsen til lekre fiskekaker. Som dere ser så begynner det å ta form, i alle fall som fiskekaker. Og jeg kan love dere at det forsvinner en og annen helt andre steder enn i kasserollen
Men det blir jo noen fiskeboller også. Den fryser vi ned i krafta så holder de seg utrolig godt.
Og her var vi i mål etter dagens teamwork på kjøkkenet. To store fiskepuddinger, 100 fiskeboller og 230 fiskekaker. Fiskekaker og fiskepudding blir vakuumpakket før frysing.
Og DA regner jeg med at dere skal slippe matblogg fra meg på en stund.. men som sagt.. man skal aldri si aldri. Takk for titten og kos dere
Copyright alle bilder: Jan E. Håkonsen
så veldig godt ut!:) Flink til å skrive er du også!
Hahaha gorrhysa, den stjeler jeg til Bergen, takk ska du ha!
Ja, det der var et fristende syn. Elsker fiskemat og det der skulle ha vært på bordet her hos meg, da hadde det gått ned på høykant. Godt teamwork det der!
Du formidler en unik og herlig energi når du skriver! Du vet når ungdommer/unge voksne sitter foran en dataskjerm og skummer gjennom for eksempel morsomme facebook-statuser eller blogginnlegg (eller bare visualiser det) – så sitter man der og gir kanskje et ekstra snøft og tenker for seg selv “hahahaha, kjempemorsomt!” eller noe i den duren. Kontrast, ikke sant? Der har du meg og en stor del av befolkningen. Vi utagerer ikke de følelsene vi har i hodet, og vi ser helt tomme ut i ansiktet for den som måtte betrakte oss utenfor dataskjermen.
Når jeg leser dine innlegg, smiler jeg. Jeg smiler helt fysisk, spontant og naturlig, selv om jeg er trøtt. Jeg synes du er utrolig flink. God helg til deg!
mila: Hjertelig takk for kommentaren.
Ja det er kjempegodt, men det er ikke like lett å formuler ”smaken” i tekst 
Chriztine: Takk og takk for kommentaren
Gorrhysa kan du stjele skjønner du 
Pernille: Tusen takk Pernille.. ja jeg jeg tror nok du ville likt smaken av disse og det hadde vært deg vel unt.
MursteinTøfler: Hjertelig tusen takk skal du ha. Nå ble jeg rørt her og ydmyk. Men det gleder jo meg om andre har glede av det jeg skriver. Det gir meg noe og og om andre har glede av det blir jo gleden dobbelt så stor.
God helg til deg 
Sjekk de fiskekakene, da. Lurt å lage i bulk, så takk for tips. Ha en finfin helg.
Ja, formidlingsevnen er det ingenting å si på! Flirer når jeg leser om deg og Madammen på kjøkkenet. Flott at det fortsatt finnes folk som lager “Ekte hjemmelaget helt fra bunnen”! Hadde aldri hørt ordet “Gorrhysa” før. Jeg ville vel ha sagt “Klysbukk” om noe tilsvarende. (Hvis det var en person!)
Vet ikke hvilken rekkefølge du vil ha tittelene, men du er en mangfoldig mann: Blogger, Gartner, Kokk og mye, mye mer sikkert. Der lærte jeg et nytt ord på mine gamle dager, GORRHYSA *ler* Kanskje jeg kommer til å bruke det en dag
Ha en fin helg!
He-he, ja det neste vi ser deg på nå er Master Chef eller Kakekrigen eller noe sånt
Moro med litt matblogging da
Og godt så det hvertfall ut
Ha en fin fredag 
Ble litt sulten nå jeg… Må finne meg noe mat…
irenglede: Takk skal du ha for kommentaren, og god helg til deg også. Og jada.. greit med store partier om man bare har plass
karidansen: Takk for kommentaren,, tror du er rimelig på ”kanal med det uttrykket
Hjemmelaget er hjemmelaget.. der er jeg helt sikkert bortskjemt 
Lillemor: Takk skal du ha for rosende ord.. men når det gjelder sånne hjemmelaga ting som dette her .. er det ikke jeg som skal ha æren, Men deler vi på arbeidet så deler vi på resten også
God helg til deg også 
frodith: Er det en ting du kan være sikker på så er det akkurat det at der vil du aldri se meg
Og godt kan jeg love deg det var.. selve de fjærkledte i Østensjøvannet ville strekt sine lange halser i begeistring 
Den Blå Steinbukk: Bon apetite..
Men regner med du har fortært akkurat det måltidet 
Det finnes ikke bedre spise enn hjemmelaget fiskemat. Det er jeg helt enig i
God helg.
Miss Imperfektum: Takk skal du ha.. det var godt å høre