Da fanget vi Midnatssola i år også…

Det like spennende hvert år om man klarer “å få tak i” Midnattssola. Og slik som sommeren har vært i år, har det ikke vært mindre spennende. Men i går kveld kjørte vi avgårde mot Eggum i Lofoten.Og da takker jeg alle som var med “på turen”, håper dere likte det.

#midnattsol #midnightsun #Eggum #Lofoten #Nordnorge “Nothernnorway “Nordland

Ei lita og dyktig mamma…

Vi har jo bare et firbent “barnebarn”, og når vi hørte at de la opp til at hun skulle bli mamma, så var vi veldig spente. Hun er jo så lita ei frøken, av Norrlands Spets. 

Men du verden for en mamma hun ble, til fire herlige “trollunger” av noen valper 🙂 Men det tar på å være mamma. Pappa slipper jo unna alt ansvaret på en elegant måte.

De vokste fort, som “unger” så ofte gjør, og var snart klar for å finne seg nye hjem.

Vi håper og tror de har funnet seg gode og trygge hjem, og ikke bare en krok på veggen. Men de kan jo være nyttige i enkelte sammenhenger også.

Men mamma var sliten etter en hektisk fødsels og oppdragelses periode. Vår Herre skapte noe vakkert når han skapte morsrollen. Det er et under rett og slett.


Nå fikk hun seg en velfortjent ferie til Lofoten. Mye velfortjent frisk luft og lek og moro skader ingen som ofrer så mye i morsrollen.

Og jeg er sikker på at mora er trygg for at hennes “små” har det godt der de er nå. 🙂

#norrlandsspets #valper #puppies #mamma #mammarollen #mama #omsorg #caring

Sommerutfordringens siste dag :)

Her inne hos Frodith får du full oversikt over alle deltagere og bilder som hennes sommerkonkurranse har generert, Klikk på det blå navnet hennes så blir du ønsket velkommen inn.

Det siste tema er innsekter. Nå kan det jo hende at man er litt på kant med begrepet, men det får overdommer vurdere 😀 Her kommer i alle fall noen bilder på løpende bånd.


 

Tusen takk for utfordringen, du kreative Frodith 🙂

Sommer utfordring dag nr 8

Har du lyst på is? Klikk deg inn til Frodith, der er det størst utvalg for tiden – det er bare å klikke HER.

Når man tenker is, så er det jo veldig naturlig og tenke på sånne som dette.. Ja, altså isen da 😛


Men det finnes jo et utall av varianter..

Men is er jo så mye mer. Og bare til informasjon så spiste vi flyndre så det stod etter i går. Og når vi kom fra butikken i dag, så stod det ei bøtte med flyndre utenfor døra. Men den havna i fryseren..

Apropos fryser ja…. Når drittværet her ikke frister til is spising utendørs, så kan man jo like gjerne hoppe i fryseren 😀

 

Og det var mitt iskalde bidrag fra rorbulivet i vakre men så søkkvåte Lofoten 🙂

Frodth og skyer . dag 7

Nå er vel ikke skyer det som frister mest å skrive om, når værgudene har holdt et sabla liv i natt. Men det kunne jo alltids vært verre, so gubben sa da sørvæsten klaska til kjærringa så ho for som en kasteball bortover potetåker’n.


Men skyer skal bli… Jeg rekker ikke skrive så mye, så legger ut noen varianter på løpende bånd her…
Hvis du vil vite mer om skyer og hvorfor det er så populært akkurat nå så klikk deg inn HER – her finner du Frodith sin sommer utfordring, og det er sikkert ikke for sent å hive seg med 🙂

Frodith sin sommer utfordring…. dag nr 5 og 6

Har man først blitt “kjent” med Frodith her inne på bloggen, så må man bare prøve å henge med i svingene.


 

Den jenta finner på de utroligste herlige sprell. Bare se på henne.. og klikk deg inn HER for å finne ut mer.


 

Men som “Early Warning” – jeg har ikke spurt om å få kopiere bildet, så jeg står klar til å springe fra min egen skygge om jeg må. Og selv små skrotter kan bli faretruende skummel i rette vinkelen 😀

Men det var den der utfordringa til Frodith. Og jeg henger litt etter, så her må jeg komme meg i gang. På med sekk og kamera, og ikke stå her som en skygge av meg selv. OG, bare for ordens skyld, det ER beltereima som henger og slenger 😛

Jordbær var tema, men for dag 6. Men faktorenes orden skal visst nok være likegyldige. Så dag 5 får komme etterpå.  Her kommer et prakteksemplar av et Markjordbær.

Men det som er litt artig, at disse kom jeg over i asfaltkanten på tur fra Tærud dalen og opp til Skedsmokorset.

Jordbær er jo totalt avhengig av sol, så kanskje ikke så rart at det er tema for dagen før, nemlig SOL. Dette bildet er tatt St Hans aften på Mjelle utenfor Bodø. Om du har lyst så kan du nyte bildet til musikk – klikk HER.

Det er en fare for at det blir for mange sol bilder. Men her kommer et tatt for to uker siden, tatt på tur fra Kiel med Color Magic.

Her er et annet, hvor solen speiler seg i regnet med Reine i bakgrunnen. Det bildet ble tatt i fjor sommer.

Men siden vi er i Lofoten akkurat nå, så kommer et bilde jeg tok i forgårs, rett utenfor bua. Det kunne nok gått glatt inn i tema for i morgen . SKYER.

Men jeg avslutter med to bilder jeg og min kjære tok på Eggum i fjor sommer. Men vi håper fortsatt på en sjanse til å fange midnatt sola i år også.

Ha en nydelig sommer videre alle sammen 🙂

#Mjelle #Lofoten #urerorbuer #Reine #Eggum #Colorline

Frodith sin sommerutfordring – Bikini og Regn

Ja det er forskjellig man melder seg på frivillig. Men jeg er ikke helt sikker på at Frodith hadde mannlige bloggere i tankene når hun satte sammen utfordringene, eller…. var det akkurat det hun hadde?

Men det skal jo være mulig å delta uansett kjønn og helse alder, eller hva? Men jeg må forsikre om at det var ikke enkelt å få til noe med “Meg og Bikini”. Jeg fikk høylytte protester og skumle blikk når jeg forsøkte å få lurt med meg noen eksemplarer inn på prøverommet.

Men til slutt fant jeg ei stillferdig og vennligsinnet frøken som stilte opp for meg 😀 Men hun nekta å vise fjes 😀

Men jeg er jo en dag på hælene, så jeg tar med meg den fjerde utfordringen i samme slengen, nemlig Regn. 

Men nå sa reglene ikke noe om åssen “fasong”, regnet skulle fremstilles i…….

Så jeg drister meg til noen varianter 🙂

 

Om du vil lese mer om den kreative Frodith og hennes fenomenale engasjement, så klikk HERmen det er på egen risiko, altså 🙂

Man kan si det på mange måter…

Jeg har stor sans for natur og miljø, men av og til så føler jeg at det nå blir i meste laget. Alt skal liksom vernes, og det virker som utnyttelse av naturressurser og industri utvikling er blitt “bann ord”.

Men Norge har ikke blitt et av verdens rikeste land på denne måten… 

For meg så er det vakkert å se verdiskapning og utnyttelse av de naturgitte ressurser Norge er velsignet med.

Det er jo særlig slående for meg, her jeg befinner meg på rorbu i vakre Lofoten. Kanskje det området i verden som “sitter” på de største rikdommer i havet.

Men jeg er optimist, og håper at det ikke er “kroken på døra” for olje&gass aktiviteter også i disse områdene.

Jeg drister meg til å tenne et lys for en lykkelig sameksistens mellom olje&gass og rike fiskerier i fremtiden. Jeg kommer neppe til å oppleve det selv, men det er ikke så viktig 🙂