Kafèkultur på små steder.

På mitt lille hjemsted så har det alltid vært en særdeles utbredt kafè kultur. I et lite tettsted som man går tvers gjennom på under tre minutter, så var det i mine unge år hele 5 kafèer. Det kan man lese om i denne linken – og også noe historikk om brannen som slettet hele det gamle sentrum.

Les HER 

Men dette bygget overlevde den brannen…..


Og ingenting gleder mer enn at det er liv og røre i sentrum, og det er det dessverre ikke i alle bygg. Men her åpnet Bodø Bakeri nettopp utsalg og kafè, og med åpningstid til og med på søndager. Ikke helt vanlig på små steder som dette. Nå er det betydelig mer folk i lokalet enn da jeg var og tok bilder.


Kanskje ikke alle som er enige i denne… Og tar med et bilde til mot øst, der man kan skimte litt av det intime og bilfrie sentrum gjennom vinduene.Så en liten titt mot vest, og inn mot andre siden av disk systemet som ligger som en øy i midten.
Intimt og koselig og så absolutt ikke noe å si på tilbud og atmosfære. Her trives både gamle og unge, selv om det kan bli litt ”støy” når det er mye folk i lokalet.Lykke til i dette gamle ærverdige bygget som inneholder masse historie. Og får den årvåkne leser, så la man kanskje merke til at veggene er fulle av gamle bilder fra Rognan sentrum. 

Alle bilder er mine  og innlegget er IKKE sponset 🙂

Vensmoen i fyr og flamme…

Ta det med ro, det var ikke bokstavelig da, men temperaturen er høyere enn på lenge. Og jeg har blogget om Vensmoen flere ganger. Men man snakker lett om ting man er glad i. Det brennaktuelle temaet nå er overgang fra oljefyring til jordvarme. Og det er mye hus å varme opp..

Dette bildet viser vel langt under halvparten av bygningsmassen.

Siden Vensmoen Eiendom er heleid av Saltdal kommune, så er det kommunstyret som fatter vedtak av større omfang. Og i dag var de samlet til møte, under ledelse av ordfører og administrasjon


Det diskuteres heftig i pausen, før investeringen i jordvarmeanlegg kommer opp som sak.


Saken ble enstemmig vedtatt utsatt. Så det var en skuffet Styreleder i Vensmoen eiendom som tok i mot Kommunestyret senere på dagen. Vensmoen Eiendom har jobbet med dette prosjektet i over to år.


Kommunestyret var invitert til Vensmoen for å bli informert om det pågående Historie prosjektet. Vensmoen er nemlig 100 år til neste år. Og forsamlingen lyttet ivrig. De fikk også høre styreleder påpekte hvor viktig det var å få tatt en rask beslutning om å investere i jordvarmeanlegg. Entreprenør er valgt og anlegget finansiert. 


Vensmoen er en særdeles vakker og velstelt 100 åring, og det fikk representantene se med egne øyne på omvisningen. Så her kommer noen bilder fra rundturen.
Her er damene i en heftig diskusjon når de hører at det skal males over de gamle gulvbeleggene. Så det er en sprell levende 100 åring som jobber med oppussing av Historielokalenep og få utstillingen på plass, som jobber med energisparing og som mer enn gjerne tar i mot flere kommunale avdelinger inn i et spennende miljø. Les et av mine tidligere innlegg fra Vensmoen – HER – det henger nøye sammen med dette innlegget.

 Besøk også “Vensmoen snart 100 år på facebook, det er bare å klikke klikk HER

Bilder og tekst er mitt

 

Jeg kjører E6..

Ja det var en sang om det en gang.. men det var visst fra sør mot nord. Men retninger spiller ikke så mye rolle så lenge du vet hvor du skal og kommer fra 🙂 Men denne karen er jo fra midt i Norge og vet alt om det….


Men nå er det nå en gang sånn at skal vi kjøre sørover så blir det på E6 og nordover. så blir det E6,, om du ikke vil innom Bodø da 🙂 Men det er ikke like enkelt med veiene her i nord.. men først litt musikk, Klikk   HER 

Men i disse dager er det ikke så greit.. kjedelig jada ,, men les veimelding med utfordringer for alle som er avhengig av Bodø turer…

Ev 6

Saksenviktunnelen – Kvænflågettunnelen, på strekningen Mo i Rana – Fauske

Nordland

Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Alle dager fra 21:00 til 06:00 (neste dag). Utrykningskjøretøy kan passere.

Trafikken ledes på strekningen klokken: 23:00, 01:00, 04:00 og 05:00. Vi gjør oppmerksom på at strekningen utgjør 14 km hvis det jobbes i begge tunnelene samtidig.

Gjelder fra:  29.03.16 kl. 21:00 Gjelder til:  30.08.16 kl. 06:00

Men det går helt sikkert bra, man er da fra et sted av det tålmodige slaget.. 🙂 

Men så er det naturen da som griper inn og driter i Mesta sine planer om vei og tunnel utbedringer. og finner på sine egne sprell..  (tatt fra bilvindu)—-


Her hadde de høyere makter og naturen etablert en om regulering som verken formannskap eller kommunestyre fikk sagt et pip om 😀 


Men når man ser på naturens krefter i et så avgrenset område.. så takk for at det ikke ble verre 🙂 


Men siden dette er mellom to tids stengte tunneler,, så blir det fort kø..


Men vi får satse på at det blir bedre.. og i mens kan man jo tinge en sånn farkost.. ikke helt vanlig å der jeg bor,, men kunne ikke dy meg å ta bilde når jeg passerte:)

 

 

 

 

Din plass

Ja hvor er egentlig din plass? Kan det være i en sofa, eller i en stol?Eller i ei trapp som leder fra rennende vann, men til hvor?Kanskje din plass er rundt noen sånne bord,  og med fristende mat til ?Ja ikke vet jeg,, Men jeg snakker i alle fall om denne plassen…


Et sted med deilig mat som i alle fall jeg koste meg med..


Og ikke minst med en nydelig og vennlig atmosfære, som ikke minst restaurantsjef Victoria sørget for 🙂


Så  neste gang du er i Bodø og spaserer i Sjøgata, så ikke gå forbi men gå inn. Du angrer ikke 🙂


Du finner de også på facebook, det er bare å klikke HER

 

Tekst og bilder er mitt, og innlegget er IKKE sponset 🙂

Når journalister ringer…

Dere begynner vel å bli drittlei den “selv profileringa”, så nå skal jeg profilere de som profilerer. På torsdag morgen fikk jeg telefon fra lokalavisa, for de hadde hørt rykter om bok prosjektet mitt og ville gjerne intervjue meg. Annen hver torsdag er jeg opptatt i et frivillig bingoteam som arrangerer bingo for beboerne på Saltdal Sykehjem. Så journalisten skulle komme opp dit, og jeg møtte en ivrig og flott journalist.


Vi hadde en lang og artig prat som kanskje kan resultere i flere innslag, ikke minst om seniorlaget fra min gamle arbeidsplass. Det kan du lese litt om i et annet blogginnlegg – HER

Og journalisten kommer selvsagt fra lokalavisa her i distriktet..

Og sånn var det å lese i lørdagens utgave av avisa..


Det morsomme var at det viste seg at vi begge hadde meldt oss på Prosjekt kor Salten, og har øvd en maraton økt denne helga i Bodø på Musical in Concert som du kan lese mer om – HER


Det er faktisk en ganske spesiell følelse å gi ut egen bok. Og jeg har ikke tenkt, og kommer heller ikke til å tjene noe på dette prosjektet, men håper å gå i null. Så skulle du ha lyst å kjøpe den så ta kontakt med meg på  SMS/telefon – 91796498 eller på mail – [email protected] Eller du kan bestille fra forlag eller bokhandel på denne måten..

Tusen takk til Saltenposten og journalist Maria Trondsen for god og fin omtale 🙂 

 

Musical in Concert – NÅ er øvinga over og Konserten straks klar.


Dette innlegget ble laget etter første øvingshelga i april i år. Etter det har det være en offisiell øvingshelg til, flere lokale øvinger og veldig mye på egen hånd. Så denne uka braker det løs – 21. oktober kl 19.00 er konserten i Stormen konserthus i Bodø.

Dette må du bare ikke gå glipp av. Du kan ennå kjøpe billetter HER

_________________________________________________________________________________________________________________________

Da var vi ferdig med første øvingshelg til Musikal in Concert, Salten. Som skal fremføres i nye Stormen Kulturhus i  Bodø 21. oktober. Godt over hundre sangere fra kor i hele Salten har vært samlet ved Bodin Vidergående skole fra fredag til søndag, med til sammen 18 timer konsentrert øvelse. Er det rart vi ser sånn ut…


Neida, her var bare vakre og engasjerte mennesker, selv om dette er tatt tidlig siste dag.


For det er ingen tvil om at dirigent Jon Fylling og hjelpedirigent og eminent oppvarmer, Paro Lyngmo drev oss hardt men skånsomt.Men det trenges, det er 22 sanger som skal sitte som støpt til konserten, og vi har kun to øvingshelger og konserthelga å gjøre det på. Sangene er fra Evita, Les Miserables og My Fair Lady. Og her er et utdrag..


 Men mat må man ha over så mange timer..Og så var det full fart igjen, med en innsats som burde imponere de aller fleste..Når våre dirigenter til tider fikk gåsehud og ståpels på et så tidlig stadium, så kan man jo begynne å lure på hva det ender med i Stormen Kulturhus den 21. oktober. Så gled dere folkens, dette blir steike bra !

 

Tekst og bilder er mine.

Musicals in concert Salten

Denne helga blir det ikke mye blogging på meg. Da blir det full pakke med øving på Musikal in Concert. Det er et prosjekt kor med sangere fra kor i hele Salten. Målet er å fremføre forestillingen i Stormen 21. oktober. Sett av datoen allerede nå…

Dette kan bli en opplevelse av de sjeldne. Vi møtes for første gang denne helga så det skal bli spennende. Kanskje det blir noe sånt som på dette bildet jeg stjal på Google 😀


Om du vil følge med så bli gjerne venn med Korforbund Salten på facebook så får du masse informasjon, Klikke deg gjerne inn via denne linken  HER.

Vi sangere gleder oss, gled deg du også. 🙂

Vilt og vakkert..

Et av de sikreste vårtegn her omkring, er når svanene mellomlander på tur videre nordover. Det skjer hvert år og det før isen har gått skikkelig av vannet. Så spiser seg opp og hviler i noen dager før de plutselig er borte.


Jeg har får dårlig linse, men har bestilt en bedre. Og jeg turte ikke gå nærmere for da ble de urolige. Vannet de lander i heter Fiskvågvannet, som jeg nevnte i et annet innlegg. Navnet kommer av at båtene gikk opp dit mot Prestegården for å veie fisken, for Prestegården skulle jo ha sin andel.


Området er selvsagt vernet, som veldig mye av vår kommune.


Og da har det lett for å bli urskog etter en stund, men det er vel sånn det skal være..


Men de er vakre svanene, og litt synd at de ikke holder til her hele sommeren.De er betydelig mye vakrere enn veien forbi huset mitt, som også er et sikkert vårtegn..


Men har du lyst å gjøre deg vakker til helga, så hiv deg med på Frodith sin “Gale selfie”. Der er det alle muligheter til å ta helt av.. så klikk HER

Ha en nydelig dag videre 🙂
 

 

Klarte ikke å dy meg…

Som jeg har blogget om før så skulle drivhuset i år sett ut på dette viset,,,


I fjor hadde jeg jo ca 800 planter der inne.. da så det sånn ut..


Men som vist i et annet innlegg så måtte jeg bare så noen sorter.. men bare fire..  men ble jo mye senere enn vanlig..

Men jeg er i gang..  Men så mye som vi skal reise, så er jeg spent på hvordan det går.. Men går det bra så er det det omtrent sånn det kommer til å se ut med det jeg har sådd selv..


Spanske margeritter i tre farger.. og selvfølgelig stemor,,


Og lobelia som vi bruker mye av.. og til slutt ”Middagsblomster” – med et håp om en solrik og varm sommer..Og mens jeg lette etter bilder fra fjorårets ”produksjon” fant jeg et vårdikt som har sneket seg unna boka mi.

Vårens kraft

Kjenner du det kribler i tanker og sinn?

At det brenner og banker og våren vil inn?

Eller er du blind? Blind for vårens forførende kraft.

Blendet av tårenes slørende makt, som ville slukke alle sanser?

De vare sanser som bare vil våkne og klukke i takt.

Sammen med bekker om kranser seg på vakt mellom lyng og is.

Vårens bris stemmer i og vil viske vekk alt som gjemmer glede.

Syng sier den, og vil liste seg inn og være tilstede.

Ville ditt liv deg så ille?

Nekte deg vårens vind som rusker deg stille i ditt hår?

La vårsola skinne bort alt det vonde fra i går.

Vårsola vil vinne, men kjenner du skjelver av frosne lengsler.

Fastfrosne stengsler for alt som vil frem.

Kjenn og føl og lukt og hør!

Vårens kraft er din venn.

Hør bare, og kjenn duften av gryende liv. 

Det spretter og lever i kratt og i siv.

Den fjerner det siste slør fra ditt blikk.

Nå trenger vårens varme inn og finner det smilet du fikk.

Da du møtte din første vår og ditt liv var uten vonde sår.

Nå kribler det i tanker og sinn, når vårens kraft er sluppet inn.

 

Ta kontakt om du vil kjøpe boka mi, den er ikke så verst om jeg skal si det selv. Og er man stolt av noe så har man lov til det. Forlaget anbefalte en pris på kr 300,- og må den sendes i posten så koster porto kr 40,-

 

Telefon/SMS – 91796498

Mail – [email protected]