Blir borte noen dager….. :D

Blir borte her inne i noen dager. Litt mye på gang før vi siger sørover 😀 Men kan jo være greit å pause litt. Skal prøve å kommentere litt i alle fall 😀

,,,dette var i går–

— og dette er lørdagen. Diva’er inntar snart Slipen Scene …. Ha en herlig helg og takk for all flott respons jeg får når jeg legger ut noe 😀 

Moralen forsvant.

Tænk denne slask, har forsvunne igjæn.

Tårann de renn og snørre hæng.

Akkurat når det va DU som æ træng.  

Kor e du, kor for du? Æ e jo din vænn! 

Din sleipe jævel, æ e ikke sløv!

Du sklei neri sluken me rægnvann og løv!

Søkk neri jorda som sola i væst.

Bli borte vækk, når æ træng dæ som mæst.

Kanskje du for som blå-røyk i mot himmel.

Æ glana og ser, så æ blir svimmel.

Æ lyse mè blålys, mæn ser ikke en skitt!

No tænke du bærre på dæ å på ditt!

Å no skjønna æ koffør du stakk.

Snart sprætt det fræm, all slags pakk.

Hæksa, demona og daue i flæng.

Klart at du rømte fra denne gjæng!

 

Tekst og bilder: Jan E. Håkonsen/Dedicat.

Mot strømmen…

Tenk hvor heldige vi er som har elektrisk kraft i de mengder vi har. Jeg hadde tenkt å bruke dette bildet i en annen sammenheng. Men så skjedde jo dette….

Noen ville inn i skapet vårt! Det kom mail og sms og brev, i massevis! Vi MÅ få komme inn i skapet!

Vi er jo ikke så ofte i skapet sjøl, siden vi for mange, mange år siden slapp å skrive av masse tall. Men vi har jo ikke glemt det! Det er jo ikke lenge siden vi “pussa opp” inni der og i det andre skapet i generasjonsboligen. Masse fine og nye duppeditter!

Men NÅ vil de inn i skapet! Vi skulle få så masse fordeler om de fikk lov å komme inn der. Vi har lest både uttapå og bakpå og inni og rundt omkring! Men vi klarer ikke å finne noen fordeler. Jeg ringer og forteller det og spør om vi kan få ha skapet vårt i fred. Da forteller damen meg at om jeg får en psykolog til å si at vi blir gal av at de kommer inn i skapet mitt, så kanskje vi kan slippe. 

Da får de komme inn i skapet vårt! Vi har jo ikke lyst til at det skal komme en plakat der: “Skapet til de gale!” Nei, det blir jo for galt. Nå er det flytta inn en ny boks i skapet. Jeg har ikke blitt venner med den ennå. Den som var der forsvant før vi fikk si hadet og takk for alt!

Men det lå en melding der! De gratulerer oss!! Det er nå vel VI som skal gratulere de for at de klarte å komme inn i skapet.

Men ennå står den gamle kompisen i det andre skapet. Men ikke fortell det til “Dem”. Kanskje de glemmer den! Så kan vi se hvem som er flinkest av de to 😀 

Men nå er det høst og det er helg. Ønsker God Helg til alle de andre skapene rundt om i vårt lange land, enten de har hatt besøk eller ikke!

#automatiskstrømavlesning #nyestrømmålere #herreiegethus #utavskapet #inniskapet 

Hva er alder,,,,?

Nå er det bursdager på gang i familien:D Slekta til madammen har sterke gener. En tante og en onkel har bursdag nesten på samme dagen. Hva er alder?, ja jeg bare spør!

 

For de som fulgte bloggen min i sommer, så fikk de et lite innblikk hos Mille, HER – bare klikk om du vil. I går, den 17. oktober så fylte denne flotte dama 95 år!

,, eller hos Nils, bare klikk HER om du vil. Idag den 18.oktober, fyller denne staute karen 99 år!

Gratulerer hjerteligst med dagen til begge to! 

Hva gjør man når man er 95 år…

Man broderer og monterer bunader selvsagt 😀 Det er jo helt åpenbart! Er du ikke enig? Det er ikke hvilken som helst bunad, men Lofotbunad.

Dette er den herlige dama som har brodert dette, ho Mille – som fyller 95 år i oktober i år. Hun er tante til min kjære, og en av grunnene til at vi tar en tur til Lofoten hvert år.

Det er imponerende!

Bare se en gang til…. og gjerne et nærbilde…

Da jeg for første gang kom til Lofoten for 47 år siden, fikk jeg hilse på denne dama – mor til min svigermor og til Mille. Hun døde rett før hun fyllte 100 år. Det er sterke gener i den slekta!

Du treng ikke være så stor.

Du treng ikke vokse i frodigste jord.

Du treng ikke vise din sterkeste side.

Du klorer deg fast og vil aldri tie. 

“Et eventyr – Industrispionasje på Nexans”

Her er jeg utenfor min gamle arbeidsplass! Jeg jobbet her fra 1978 – 2011, og hadde kontor i andre etasje i mursteinsbygget de siste årene. Men her er mye bygningsmasse, sikkert minst 20.000 kvadratmeter, med fabrikk, lagringsarealer og annet.

 

Jeg bare MÅ liste meg inn og ta en titt……

Jøss for et fargerikt fellesskap det har blitt her! Jeg aner jo ikke engang hvilke språk det ønskes velkommen på. Men en gammel Klubbleder/Plassjef må snike seg rundt for ikke å bli oppdaget! 

Pjuhhhh, kom meg velberget inn og på do! Her må det da være trygt en stund. Men gudene vet. Her er det tydeligvis strengere enn på mitt eget do.

Det skal ikke sløses med tida på do, nei! Da skal det pugges Industrivern. Nei, her tør jeg ikke være lenger. Plutselig så kommer vel hele Industrivernet fykende inn gjennom dører og vinduer og overfaller meg!

Men fader altså! Det er ikke bare å stikke av! Her skal man jaggu være forsiktig med hvor man har hatt hendene! De følger med altså, det er brennsikkert!

I alle dager! Her har jeg ikke før skrubbet hender og det som verre er, før jeg blir kommandert til å klore meg fast i rekkverket i trappa! Jaggu meg ikke lett å leke industrispion på denne måten!

Ja det burde jeg vel ha tenkt meg! Fra såpe til Sprit! Hva er det neste, montro?!?!

Ojjj, her var det sikkert noe topphemmelig! Måtte bare skynde meg å ta et bilde, for å komme meg ut så fort som bare det, før jeg blir oppdaget!

Jaggu meg ikke godt å vite hva de holder på å grave her!?! Her er det bare å komme seg bort så fort som mulig…… 

Men de aller fleste eventyr skal jo ende lykkelig! Jeg fikk da komme inn på en anstendig måte, men ble fristet til å dramatisere en smule!

Jeg var jo invitert ifm med besøk fra LO/Fellesforbundet. Rune Pettersen, organisasjonsarbeider Felleforbundet og Norvald Mo, rådgiver forbundsledelsen, Fellesforbundet. Prodksjonssjef Steffen Aarøe holdt en flott presentasjon av bedriften. Bedriftsklubbens tillitsvalgte, klubbleder Stian Volden og nestleder Espen Alexander Nordnes, guidet oss sikkert og godt gjennom fabrikken. 

#nexans #fellesforbundet #lo #rognan #høyteknologi 

Gammelt og nytt er ikke altiid gammelt nytt.

 

Bygda mi, Saltdal Kommune, har alltid vært stor på aktivitet innenfor “Helse&Omsorg”. Helt siden “Tuberkolosetida på Vensmoen”, “Tida som Sentralinstitusjon innen HVPU” og frem til i dag.

Det kunne vært skrevet mye om både Kaleido og ikke minst Ribo. Ribo har jo vært et såkalt “unikt behandlingstilbud” i over 20 år. Det er ikke få sentrale politikere som har stått frem og fullrost dette. Det er beundringsverdig å være Unik i så mange år, uten å få det handlingsrommet Ribo ønsker, og som de samme politikere kunne bidratt til.

I disse lokalene kan de eldste av oss ennå høre lyden av “Gammeldans på lokalet”. Mens den yngre garde sikkert forbinder det mer med tiden da det var Lysstøperi her. 

Nå er det ikke måte på hva du kan finne innenfor dørene. Her blir det gamle nytt, rett og slett. 

Men du må ha øynene med deg! Her står ikke alt i logisk samhørighet, men det er jo det som gjør det spennende å vandre rundt å titte. 

Det kan til og med bli “dobbelt opp”, men kanskje ikke like lurt å satse på alt av “kopier”.

Det dukker opp små morsomheter også. Men jeg tok ikke sjansen på å sikre meg dette fatet 😀 

 

Jeg ble jo litt betatt av blikket fra denne skjønnheten.

Hun var nå slett ikke alene. Dette var jo vanlige leker en gang i tiden. Nå får de kanskje et kjedeligere liv som pyntegjenstand, har jeg en liten mistanke om.

Trenger du en pause, så er det kafè med lunsjmeny og kaker og møsbrømlefser. Bare litt synd at de ikke har noen Laktosefrie alternativer.

Innledningsvis så nevnte jeg at det kunne vært skrevet mye om Ribo og aktivitet innen Helse&Omsorg i bygda. Det samme kan sies om både Knaggen og ikke minst VevAlPlast. Alle disse er en del av en helhet som forsterker begrepet “UNIKT”.

Gammelt eller nytt, eller omvendt. Veien til det lille rommet er i alle fall behørig merket. 

Jeg tror ikke Ildsjeler bak verken Ribo, Kaleido, Knaggen eller VevAlPlast har skrevet denne bønna. Men jeg fant den på min rundtur, men jeg tar den med og deler den. Det kan jo slett ikke skade.

Da avslutter jeg dette innlegget med “Et Lys For Fremtiden”. Måtte det brenne for at det Unike vil leve og blomstre i mange år fremover. Dette bildet er også tatt i de samme lokaler. 

Lykke til videre 😀 

#ribo #kaleido #vevalplast #knaggen #vensmoen #saltdalkommune #helseogomsorg  #detunike 

 

Over eller under…

Dette er et termometer for utendørs bruk. Her på oversida er det varmest.

På undersida av dette termometret for utendørs bruk er det kaldest.

 

Normalt i blader og aviser står teksten Under bilder.

Her på bloggen ser jeg ulik praksis.

Hva mener DERE er det beste? Teksten over eller under bildet. 

Vi graver…

Ja, vi graver, det er det jo ingen tvil om! Og til og med midt på plena. What’s happening?!?!?!

Det står jo til og med “svart på hvitt”.

Det kunne jo like gjerne stått, vi graver og graver….

Og sanda stikker de jaggu meg av med også…

Men nå har de visst nådd botten, og det på to meter sånn omtrent.

Aha, her kom det noe langt og svart, ja. Her går det maskinelt og i et forrykende tempo.

Men sanda mi forsvant! 

Å dæsken, de kommer tilbake med sanda i et helt annet format.

… og fyller opp. Jeg får litt sånn svettetokter når jeg tenker på denne jobben med “spade og trillebår”.

Her står ikke maskinene stille i mange minuttene. Her er det jaggu påann igjen. Og nå fra takrenner på begge sider, og mere rør har dukket opp.

Etter en liten handletur i sentrum, så var det blitt slik.

Men med nærmere ettersyn, så får jeg øye på noe som ikke har vært der før. Nå burde overflatevannet finne en annen vei enn inn i kjelleren.

Men hva skjer da?? – Da kom sola!

Her er gutta som får jobben gjort på rekordtid! Men for sikkerhets skyld så “slo de av regnværet” 😀 Perfekt 😀 

Divaer i Nordland

Fremover nå vil Club Diva innta Nattklubb/Scene etter Nattklubb/Scene i hele Nordland.

Ikke før har Sondre Justad sluppet sitt favntak inne på Slipen Scene, før sceneskiftet er i gang. Der er det Diva’er fra hele Salten som inntar det magiske lokalet.

Slipens egen “Diva” er klar og like forførende uansett hvem som inntar det magiske lokalet!

Men hva er en “Diva”? I følge Wikipedia,: “En diva (italiensk for «guddommelig») er en feiret sangerinne eller skuespillerinne. Ordet ble opprinnelig brukt om en operasangerinne med stjernestatus og et enestående sangtalent. Av kjente operadivaer kan nevnes Maria CallasBirgit NilssonJoan Sutherland og Kiri Te Kanawa.”

Nå skal altså listen forlenges med lokale Diva’er!

Men det er ikke bare på Slipen Scene det skal foregå, men i store deler av Nordland! Bare klikk deg inn HER og ta en titt, og la deg friste til å kjøpe billett med en gang (det er linker du kan klikke deg inn for å kjøpe billetter) !

Det som er likt alle steder, er et profesjonelt Orkester, dansere og sist, men ikke minst: The Leading Diva – England Brooks (,,, jeg håper jeg blir tilgitt for å ha stjålet et bilde på nett….)

Ellers er Cabaret Koret forskjellig fra sted til sted, og satt sammen fra lokale kor. Her er et vakkert “knippe” fra Salten, og som skal bidra med heftig sang både på Slipen Scene og i Stormen i Bodø.

Det har vært øvingshelger siden i vår, så det er spente og klare Cabaretkor rundt om i hele Nordland! Her fra øvingshelg på Rognan.

Slipen Scene skal altså bli en Nattklubb, kanskje ikke akkurat som på dette bildet, men det kan gi et inntrykk.

Jeg har laget et lite blogginnlegg om dette før, så klikk deg gjerne inn HER om du vil se litt på det!

Måtte Slipens gode fè velsigne arrangementet! Slipen Scene har alle forutsetninger for å bli “Club Diva’s beste nattklubb! Vel møtt 🙂

Do you want to get the right feeling?

Her er et klipp fra YouTube med en av sangene, bare klikk: “Diamonds are a girls best friend”

Lykke til i: Narvik, Rognan, Bodø, Mosjøen, Sandnessjøen, Sortland, Harstad, Finnsnes og Tromsø.

Lykke til Norges Korforbund NordNorge og gratulerer med 10 års Jubileumet!

Tekst og bilder: Jan E. Håkonsen/Dedicat (unntatt bildet av England..)

 

#englandbrooks #clubdiva #slipenscene #norgeskorforbund #sanghelelivet #norgeskorforbundnordnorge #stormen #kulturbadet