Denne evindelige lengselsfulle tid…..

Denne tid.. denne overgangstid.

Fra vinterens blåfrosne, stålsatte is.

Til våren deg møter med varme smil.

Men løfter du blikket,, det er ikke tvil.

 

Det glimter et lys som kan deles med glede.

For alle de sjeler som er så til stede.

For de som har tid og de som vil lese.

Vinterens sjarme har sine stunder.

Men når våren banker, da skjer det under.

 

For å si det mildt.. er blitt et slit å legge ut innlegg på denne bloggen..  er så mye rart med skrift og kopiering,,  men er vel bare meg som er for gammel

 

Mine ord og mine bilder.

 

 

 

Nå er det andre gangen, og like før det gikk galt..

For andre gang på relativt kort tid må jeg berømme luktesansen til min kjære. Den er gull verdt. Og takk og pris det ikke skjedde etter vi var lagt oss.

Hun kommenterte flere ganger svilukt. Men jeg hadde strøket skjorter like før, og som vanlig så bare fnyste jeg av det. Men måtte gi meg og begynte å lete…


 

Her var det ikke veldig mye å gå før det ville sett ut på dette viset,,,,


 

Det ble en smule hektisk her, det må jeg innrømme. Men jeg må bare legge meg langflat og nok en gang berømme luktesansen til min kjære. Den er gull verdt som jeg har sagt.

Grøss og gru…

 

En rusletur..

I dag måtte jeg ta meg en rusletur. Og tok med meg kamera og tenkte litt på litt av hvert. Jeg ruslet rundt på et friluftsområde som ligger ved fjorden og langs elva som renner gjennom dalen vår.

Det var ikke mye liv eller båter i den gamle småbåthavna, den fryser jo til på vinteren siden innløpet går ut i elva.


Ikke mye liv å se utover fjorden heller, men det hender jo det er en og annen båt å observere.


Ikke mye liv på ballsletta der ned heller, men vi har da andre fotballbaner ikke så veldig langt unna..


Trodde faktisk lenge at livet i fjæra med båtbygging var over for evig og alltid..


Men det stemmer jo ikke, her er mer båter rundt her enn det har vært på mange år..


I bygget til høyre er det etablert en virksomhet som reparer og bygger om gamle båter.. og i bygget bak er det eldste skipsverftet som nå er blitt kultur hus og rommet en mengde konserter og aktiviteter i helga under Blåfrostfestivalen.


Og i de gamle bryggene foregår det også kulturelle aktiviteter, i alle fall til tider..


Så det er mye nytt som speiler seg i glansen av gamle tider, som båtene speiler seg i den blikk stille fjorden..


Men jeg må innrømme at det muntlige språket mitt ikke gjenspeiler seg i teksten her.. eller i boka mi som kommer om noen uker. For det gikk "vaskemaskinreparatøren" en høy gang her. For her fungerte ikke skriftvalg eller skriftstørrelsen. Og teksten hang seg opp i eninga.. fader som jeg plagdes. Så jeg håper det ikke kom med noen av de glosene.. da gjenstår det bare å se om jeg får publisert dette.


Ha en vakker og bannefri dag 😀
 

 

Mimrestund og redigering, siden jeg snubla inn på Topplista.

Dette innlegget ble publisert for to år siden. Jeg tok meg en tur i arkivet av to grunner, den ene for å se hvordan redigering fungerer på den nye plattformen.

Den andre var for å mimre litt fra den tida man hadde et forhold til om noen LESTE det man skrev. I dag oppdaget jeg plutselig at jeg var på Topplista på Blogg.no. Nr 78 i landet. Da måtte jeg jo feire med å mimre litt.

Du prøve og ville med ønsker og håp.

Og sitte der stille som herligste tåp.

Kanskje den snille, og slett ikke slemme.

Men ennå den ville som hever sin stemme.

Kanskje du bare sitter og “pønsker”.

Det siste ordet er nordnorsk som mest.

Det betyr at du “tenker og ønsker”.

Ønsker som best, eller var det som verst?


Men vi står han av, tror jeg…..


Det laver ned. Himmelens sluser er “raus”.

Når våren ertet og viste et glimt.

Da våknet vinteren opp og sa stopp:

«Ta dette hint, jeg skal være på topp».

Du allmektige fader, da tok han “laus”

Nå laver det ned, himmelens sluser er “raus”.

Ha en riktig god helg hvor enn i Vinterlandet du befinner deg 🙂 

#rim #poesi #vinterlandet #snø #vinter #godhelg

Kysset

Ja nå tror vel folket at det har rablet for gamlingen, og det er jo slett ikke umulig. Men i de ukene jeg var med min kjære på sykehuset så fotograferte jeg jo mye rart i rom og korridorer. Blant annet dukket dette bildet opp, og det syntes jeg måtte kunne brukes til noe.


Jeg husker jo i min pure ungdom lurte meg til å lese om “Mitt første kyss”. Det kan vel neppe kalles for erotisk lesning, men jeg mener bestemt å huske at det var veldig spennende.


Men nå skal jo alt forklares med et helt annet snev av ordlyd, enn romatikk. Hør bare…

Når to personer kysser hverandre foregår det en rik og komplisert utveksling av informasjon som involverer signal i form av kjemikaler, berøring og kroppsstilling, sier Gordon G. Gallup i en pressemelding fra University at Albany i USA.

Nå syns jeg de fortalte det på en mye mer interessant måte i gode gamle Romantikk. Men at kyss kan oppleves på et mangfold av måter, det er i alle fall sikkert. Og det er masse rar informasjon å finne på Google, med innstendige forklaringer.

Men jeg skal bare ta med noen overskrifter, så får dere bruke fantasien.


De dårlige kyssene:

1. Drøvelbiteren.

2. Fektemesteren.

3. Breiflabben.

4. Våt servietten.

5. Tafsebassen.

6. Smulegrabben og godånden.


De gode kyssene:

1. Et romantisk kyss (Ingen kategori eller kallenavn, bare gode minner).

2. De følsomme kyss (Kjenne og føle reaksjoner).

3. Leppetrekket.

4. Underleppebittet. (hmmm,, ja det er ikke jeg som har funnet på dette,,,)

5. Tungsuget. (Jøss sier jeg bare…)

6. Utforskningen.

7. Uppnerkysset. (Jeg sier ikke mer,,,,)

 

Jo forresten, jeg kan legge til at jeg er det man her oppe kaller for en “Klindall” så er det sagt. Og jeg trives med det 😀

 

Nå jubles det i bygda vår…

Se på denne gjengen her. Hvorfor jubler de på denne måten?  Jo for nå har de endelig fått et lokalt forbilde de kan se opp til. Damelaget som er på full fart mot spennende høyder. Jeg gjør oppmerksom på at jeg har fått tillatelse fra foreldrene til å bruke bildet. 


Endelig og etter mange års fravær så er det idealer for de yngste å se opp til. Og ikke minst gi muligheter for de med ambisjoner og lyst 🙂 Let’s Dance


Og jada, jeg er glad i bygda mi. Den har så eventyrlig mye å by på. Av kultur…


Og så utrolig mye annet, som jeg både har og kommer til å blogge om. Men håndball har dratt folk ut av husene før. Og jaggu skjer det igjen. Måtte bare sponsorer skjønne hva dette er er verdt 🙂 


Lykke til videre og ikke minst med kommende sesonger. Det er nettopp sånne vitamin innsprøytninger som trenges i vår kjære bygd.

Ord og bilder er mine 🙂 

 

Siste fargedagen til Frodith Sort

Det er jo litt vemodig da, men det er siste dagen i Frodith sin farge Challenge. Der hun har fått oss med på å fargelegge hver dag i åtte dager. Og i dag er fargen sort. Det var kanskje ikke den enkleste fargen…. Men jeg prøver meg med et bilde jeg har brukt i et blogginnlegg tidligere. Noe sort er det da der..


Da takker jeg for meg i denne konkurransen, og gleder meg masse til Galleriet åpner på lørdag 🙂

Årets happening Blåfrost

Jeg tar sjansen på den ringe påstanden om jeg bor i ei kultur bygd. Vi er vel cirka 4700 innbyggere i bygda, som i areal er på størrelse med Vestfold fylke. Bygda har blant annet 6 kor, og alle korene og hornorkestret hadde konsert i kirka sist søndag. En minnekonsert etter en bauta på musikkfronten, Harald Bakke. Kjente å kjære sanger av Saltdalingen Trygve Hoff er ikke uvant stoff for korene.


Men nå er det Blåfrost festival, og da er sentrum farget og pyntet. Logg deg inn og ta en titt på programmet om du vil HER. I fjor var korbebevegelsen Blåfrostprofil, i år det to kjente kokker fra bygda som har fått æren. Så Skipsverftet vårt som har gått inn i en ny æra som kulturhus var omgitt til Restaurant i helga. Da ble det servert 10 retters middag til 300 gjester på fredag og lørdag.


Det er laget skøytebane i sentrum, og den er blå selvfølgelig. Og lyskastere med blått lys finnes over hele sentrum.Skoleelever og barnehager har laget kunstverk både utendørs på trærne langs veien..Og ikke minst inne på butikkene..Og plakater forteller med klartekst at det er Blåfrost festival på gang.


Torsdag starter konsertene med kirkekonsert med Hekla Stålstrenga, hvor frontfiguren stammer fra bygda vår. Dit skal jeg også. Du kan få en smakebit HER
Dette er bare moro 🙂

Alle bilder er mine..

Da var vi kommet til nest siste dag i Frodith sin farge challenge..

Og i dag er det den ROSA dagen.. Jeg var og lette i boxer skuffa, men fant ut at det kanskje ble i drøyeste laget,, så jeg fant noe mye vakrere enn det.. Her er en av mine mange babyer fra fjorårets herlige timer i drivhuset


Denne vil jeg forære til Kjersti som har bursdag i dag. Gå gjerne inn og gratuler henne HER

 

Lilla dagen til Frodith,,

Da var vi kommet til den lilla dagen til Frodith. Og da fant jeg et bilde jeg tok i fjor sommer i en ASVO  butikk i Lofoten. Og jeg lagde et blogg innlegg derfra også. Men det får de lete frem de som gidder 😀  Her er mine lilla varianter… 


Ha en herlig søndag alle sammen 🙂