Hull i hull kan bli til gull..

Nåja, det var vel å ta litt vel i. Men når man i ekteskapet finner på å leke seg sammen med hull, så kan det jo bli både “gull og grønne skoger”.


Nei det var nok ikke sånne hull i gullmynter det var snakk om. Men et ganske annet og velkjent fenomen…

Just presis, hull i sokker og ull lester som vi sier på våre kanter.

Nå må det jo innrømmes at det er mange år siden det var snakk om “Stopp sokken” her i huset. Det har vel blitt med oss som med mange – “bruk og kast metoden”.


 

Men her en vakker dag så hadde vi sånn sorteringsdag av sokker. Sånne sokke som hadde inngått skilsmisse i vaskemaskina og blitt enslige.

Det ble jo en knallsuksess for masse “Sokke ekteskap”. Sånt blir det “gull”av, men sånne sokker med hull får hvile i fred.

Men midt i sokkefloraen var det også flere par med hjemmestrikka lester. Og de var ikke i riktig samme forfatning som da de var ny…

Og da fant min kjære og jeg på en felles syssel og artig ting, og lette og fant….Her er det ikke fargevalg som er viktigst, og heller ikke kunstsømmen.

Nei, både stunden og resultatet i fullt brukbare sokker og ull lester var jo “Gull” verdt.

Siden det ennå er skaresnø ute, så minner det meg om da jeg var guttunge og skaresnø. Jeg tok på meg alt jeg fant av ull lester og løp så lett som fuglen på skaren. Men det ble ikke mye gull å få da jeg kom hjem til mamma etterpå. Så jeg skal ikke la meg friste til det en gang til 🙂

Men dette var moro og anbefales 🙂 Men vi må kanskje ha noen flere artige farger på lur 😀 Ha en herlig sokkefri vår og sommer 🙂
 

På jakt etter våren…

I dag måtte jeg bare ta meg en tur ut for å titte etter våren. Været var jo herlig og jeg hadde jo tid før drivhuset skulle ha sitt stell,,,,

Og SE.. hva som møtte meg nesten med en eneste gang 😀

Og jeg skimtet flere litt lenger unna…

Da måtte jeg rette nakken og kikke opp mot den vakre himmelen, og ser at naturen klemmer. 😀


Men hva ser jeg litt lenger bort? Joda, hvem andre enn den flittige mauren som er i full gang.. 

Men finnes det menneske skapte vårtegn? Ikke mye synlig her.

Men like før jeg skal dra hjem så kommer sannelig en sånn ”artigkar” slepende med en båt for sjøsetting.. 😀

Nå drar det seg sakte men sikkert mot Mai, skal tro om denne ”Doningen” fra i fjor tiner frem til årets Russetid?  

Det glimter i alle fall til her og der med litt vårfølelser, så får vi la naturen ordne det på best mulig måte 🙂

Suppegjøk med kjeften i lås.

Jeg har jo alltid vært glad i suppe, men stort sett brukt de enkle posesuppene. Men jeg hadde ikke det i tankene når jeg gjorde en halv salto og smelte haka i spisebordet for noen uker siden.

Men da endte jeg opp med dette gliset. Jeg traff en dame på en butikk på lørdagen, og hun  satte prikken over I’en: “Du ser for jævlig ut….” Ærlige utsagn skal man sette pris på 😀

Men da havnet jeg fort over på “Vann og suppe”. Men nå er det jo sånn at skrotten må ha litt næring også, så kreativiteten økte proporsjonalt med tiden med lås på kjeften.

Tomatsuppe med egg er jo godt, men hva når eggene ikke kan spises som normalt? Jeg spiser jo normalt mye hjemmebakt brødmat til frokost og kvelds.


Men fiber kan inntas på flere måter… havresuppe og bygg gryns suppe med svisker og rosiner og gjerne aprikoser er herlig 🙂 Selv med en heftig omgang med stavmikser, så må jeg sile suppa. Jeg kan forsikre om at å bruke ”kjeften” som sil ikke er spesielt behagelig 😀 

Men man må jo ha litt variasjon, særlig i middags maten…. Ertesuppe i sånne ”struller” er godt. Og stavmikser forvandler pølser til sugerørformat på ”notime”. 

Fiskesuppe er jo slett ikke å forakte, og tar man bilde av innholdet først, og bruker fantasien når man suger inn maten så blir det perfekt 😀Grønnsakssupper i ulike varianter er jo bare knallgodt, gjerne med smakstilsetninger som bare fantasien begrenser. Her er eksempel fra blomkål, men har prøvd mange forskjellige. Og frosne grønsaker som spinat er perfekt.

Kveldskos er ikke å forakte, men det går hardt på sugerørene 😀

Kanskje man skulle åpne Suppekjøkken i sentrum til våren 😀 Men da dukker vel mat tilsynet opp og gir meg en på kjeften 😀

 

Ha en vakker søndags kveld 🙂

Siste Påsketuren – med enden først :)

Nå er det svært lite lurt å gå med enden først, så ikke prøv på det 😀 Men vår siste Påsketur gikk til Sulitjelma (eller Sulis) som vi sier. Og med kaffe stopp på Fauske Hotell på tilbaketuren. Jeg kommer tilbake med et par innlegg fra de stedene.

Sulis er jo kjent for kobbergruvene sine, og Fauske for sin marmor. Men dette bilde er fra hjemturen til Rognan. Fjellveggen langs veien kan vel gi anelser om malmrike fjell i regionen. 

Vi måtte bare stoppe og nyte utsikten utover Skjerstadfjorden som forbinder bygda mi med Saltenfjorden gjennom Saltstraumen.

Fjorden er lang, og her er utsikten mot utløpet i nord.  Sola er på tur ned bak fjellene i vest når vi er på tur hjem.

Men nå har vi vært på tur i noen timer, og hjemlengsel øker når vi titter i den retningen, som er mot den Sørvendte dalen som skimtes der fremme. til venstre.

Bygda vår ligger på 67 grader nord. Om du har lyst så kan du høre sangen som våre lokale Revystjerner i Rognankompaniet lanserte når de herjet som mest på TV og Chat Noir  og Norges turnè for noen år siden.

Klikk HER så får du høre.

Vel overstått Påske. 🙂

 

Enda en tur i smørefri bil og med kamera :D

Når føtter`n de svikta og kjæften er låst.

Så nytter det ikke å sitte på post.

“Kle” på deg bilen og kjør deg en tur.

Du finner så mye, hvor du enn snur.

La toppturer flagre i vårkalde vinder.

La skiløyper glitre der de forsvinner.

Nyt det du når og det du kan makte.

Det skal du prise, og ikke forakte.

Flagget vaier mot den blå himmelen i vest.

Tørrfurua stirrer utover fjorden mot nord.

Tretoppene strekker seg mot himmelen i øst.

Den vakre elva mot den sørvendte dalen.

Enda et bilde mot fjellet i vest, tvers over elva.

Elva ender ut i fjorden mot nord. Der isflakene er på tur utover.

Og i bilen venter min kjære tålmodig 🙂

 

Ha en fortsatt nydelig Påske.

En liten Påsketur i nabolaget med kamera.

Når ikke helsa spiller helt på lag, så blir det ikke de ekstreme utferds prosjekter i Påska. Men man trenger jo ikke dra så langt for å finne fine motiver.

Her er vi ved Fiskevågvannet. Normalt går ikke isen opp der før etter 17. mai.

Det ligger under Storflåget helt i vest. Men det skal ikke rare råka til før et par dukker opp, som har gjestet vannet de siste årene.

De er vare, men du skimter de mellom trærne.


Men jeg klarer å ta meg noen meter nærmere, men de følger nøye med i mine bevegelser.

Dette gir jo et levende bevis på at våren tross alt er i anmarsj. Men vi kjører litt videre og til et sted som heter Saksenvik.

Det ligger i ei vik i fjorden, som ofte fryser til om vinteren, og er et yndet sted for isfiske. Men nå har isen forlatt vika…Det ligger mange naust langs vika, og noen er veldig gamle og yndet som fotomotiv.

Det rommer nok mye historie både utenfor og innenfor disse veggene.


Og Juletre på taket kan jo ha sin sjarm 🙂 Men denne inskripsjonen på en vegg fant jeg ikke ut av.

Med et bilde vi tok på en tur forelden dag, litt lenger opp i dalen – så ønsker jeg alle en fortsatt God Påske.

 

Gode tanker og God Påske….

Nå er det lenge siden jeg har vært innom bloggen, men alt har sine årsaker. Men jeg har lekt meg litt med ord og tanker i dag, og det vil jeg dele med dere.

Det går i mot påske og våren.

Mot sol og mot lys i fra øst.

Tankene vandrer og når en.

Når lengselen søker mot trøst.

 

Men håpet er alltid tilstede.

Det glimter med minner du har.

Du minnes med smil og med glede.

De steder i livet du var.

 

Skulle du tenke tanker,

om alt som forsvant i fra deg.

Så vit det er hjerter som banker.

Som følger deg på din vei. 

Venner kan være det meste.

Et blikk eller lykkelig stund.

Så lenge det gir deg det beste.

Så trengs ingen annen grunn.


La fargenes prakt ta omkring deg.

Stryke et smil om ditt kinn.

Så deler du smilene med meg.

Så vinterens mørke forsvinn.

Riktig God Påske rundt om i landet 🙂

Konkurransen min …….

Hei bloggvenner og andre som tok seg bryderiet med å svare på konkurransen jeg la ut for flere dager siden. Jeg er bare nødt til å kansellere hele greia.

Nå på onsdag, da jeg kom inn i fra drivhuset, sklei jeg på gulvet og dunket kjeven i et bord og brakk høyre kjevebein. Så jeg har vært på sykehuset fra torsdag til i dag. Nå er jeg operert og kjeven er låst sammen og skal være det i seks uker. Det vil si at de siste to ukene kan låsen være av litt på dagtid. Så her blir det suppe og energidrikk til tusen.

 

Jeg beklager dette sterkt. Men siden jeg ikke har klart å følge opp så føler deg det blir rettest å gjøre det slik.

Når jeg føler for det så skal jeg gå gjennom alle svarene og sende en trøstepremie til den som kom nærmest i antall Middagsblomster i mitt drivhus. 🙂 Jeg vil selvsagt prøve å få laget et blogginnlegg på det.

 

Jeg ber på mine knær om forståelse for at det ble slik 🙂