Den moderne trekkfuglen.

Ja nå er det ikke pensjonister som flykter til syden det meste av vinteren som jeg tenker på akkurat nå. Men faktisk en ordentlig trekkfuggel med nebb og fjær. Men jeg ser at det kan ligge mye blogg potensiale i andre  former for ”trekkfugler”. 😀

Men det var altså ikke dette som var tema denne gangen. Jeg tenkte jo ikke lage flere innlegg i dag, men mitt første ble såpass alvorlig at jeg ombestemte meg. Det er jo både helg og straks påske jo, så da er det jo greit å smile litt 🙂  Så  nå skal dere få møte hovdpersonen –

En vakker kar skal jeg si deg.. så her kommer fortellingen…..

Trekkfuglens mot.

Det var en gang en trekkfugl som vendte hjem til Norge tidlig en vår morgen. Han hadde blitt veldig så selvstendig i løpet av vinteren, og hadde bestemt seg for at denne sommeren skulle han bruke til noe fornuftig. Han hadde jo funnet ut at å fly rundt på måfå hele sommeren og ikke gjøre noe som helst, ikke var en kar som han verdig.

Så dagen etter så meldte han seg på kurs, et omfattende opplegg som varte til sent på sommeren. Det var kurs om selvrealisering og endring av livsstil, og også for å lære å arrangere kurs. Han så jo for seg å kjøre kurs for alle trekkfuglene om vinteren.

Dagene gikk og fuglen glemte alt annet som foregikk rundt seg, og var bare fokusert på kurset. Så når det endelig var ferdig, og fuglen tok seg en tur ut så oppdaget han at det var blitt høst. Han la merke til at det allerede var mange fugler som samlet seg for høstens trekk mot varmere strøk.

Men han hadde vært på kurs og lært å ta egne beslutninger og være selvstendig. Så han trasket rundt i byen med nebbet til værs og hadde det bare helt perfekt. Men en dag så våknet han til en iskald vind som gikk gjennom dun og fjær. Og det var ikke en annen fugl å se noen steder. Da fant fuglen ut at det kanskje var på tide å ta farvel med gamlelandet og komme seg sørover.

Han la i vei over Skagerrak i et forferdelig vær. Han måtte bruke alt han hadde lært på kurset for å motivere seg til ikke å gi opp. Men motvinden tappet han for krefter og han fløy lavere og lavere og nærmet seg de grove bølgene under seg.

Da fikk han plutselig øye på kyststripen av Danmark og mobiliserte de siste krefter og gikk inn for landing på en åker mitt mellom en stor flokk med kyr.

Der satt han bak ei ku og prøvde å få pusten igjen, og varmen inn den stivfrosne kroppen sin. Plutselig så skeit kua en diger kukake rett over den stakkars fuglen. Han syntes det var ekkelt en liten stund, men så kjente han at varmen fra kukaka gjorde han godt. Og han hadde vært på kurs og lært å se positivt på alt. Så han ble så glad at han begynte å plystre en munter melodi.

Akkurat da passerte en sulten katt langs gjerdet og den hørte den muntre plystringa og lokalisert fort hvor lyden kom fra.  Katta sneik seg langsomt mot kua og den nylagte kukaka som så ut til å leve litt. Den bøyde seg over, og klasket poten ned i skitten og dro opp fuglen, ristet av den og spiste den.


Det var jo en trist endelikt på denne historien, og jeg som skulle gjøre et forsøk på å muntre opp folket etter mitt alvorlige innlegg før i dag. Ja da må vi i alle fall prøve å lære noe av den skolerte fuglens siste meritterer:

 

1.      1.    Tro for all del ikke at alle som «skiter deg ut vil deg noe vondt.»

2.   Tro for all del ikke at alle som «drar deg opp av skitten vil deg noe godt.»

3.   Og om du sitter i «skitten og har det godt, så hold for all del kjeft.»

God helg rundt om i det ganske land 🙂

6 kommentarer
  1. Noe lærer vi, og det sitter som et skudd, mens andre ting er ikke alltid like lett å lære, før det er for sent. Men fuglen hadde mot, og det er kanskje det mange av oss mennesker mangler. Pågangsmot. Det er i motgangstider man blir sterke. Men det er det ikke alle som tenker på 😉
   Men noen ord til ettertanke og kanskjetil lærdom, kommer aldri av veien 🙂
   En fin helg til deg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg