Bad timing…

Det oppstår mange ganger i livet. Når ting så langt fra klaffer så bra som de burde. Jeg kunne sikkert laget en liste så lang som bare det om jeg hadde orket å sette meg ned å tenke gjennom sånne “bad timing” episoder. Men det orker jeg ikke i kveld i alle fall. Jeg har jo akkurat fått satt min smekre rompe ned på stolen her og klikket meg inn på bloggen. Så da satser jeg heller på at du kanskje har en liten fortelling om du har lyst å kommentere,

Altså,, denne er vel antagelig godt over kanten.. og så utrolig langt unna det jeg skal fortelle om. Men det kan nå ikke være tvil om at timinga på bildet var ganske så skjebnesvanger. Neida,,  jeg skal over til mat jeg. Just presis akkurat,, og jeg som ikke skulle blogge om mat, er vel inne i mitt tredje innlegg minst om mat.

Vi er vel litt gammeldags sånn med tanke på mat i huset. Jeg har jo blogget om laging av fiskemat og litt anna. Men når madammen er fiskeelsker og dessuten fra Lofoten, og det er venne par som har det på samme måten. Så hender det et par ganger i året at det ramler inn noen kilo med fersk frossen fisk fra Lofoten. Og det finnes ingen bedre metode å pakke det enn  vakuumpakking og i fryseren med det. Men så hender jo det som ofte hender… fullstendig og totalt Maskinhavari..

Herlighet, jeg er visst i det dramatiske hjørnet i kveld. Det var nå ikke fiskebåten som havarerte, og slett ikke et ukjent fartøy. MEN ganske enkelte vakuum maskina. Den gikk inn i et “gå sakte” modus, og gadd ikke dra ut mer luft enn at posen ble sånn passe slaskete og så sveise den igjen. Og der stod vi med 15 kg renskåren filet av skrei og småkveite. Levert frossen fra Lofoten. Frustrasjonen ble såpass påtrengende at jeg nektet å ta bilde av synderen.. men vi dro på handletur og kom hjem med en dyr, men ny maskin… 

Og her er ene sekken med fisk, frossen ren skåret filet av skrei med skinn. Litt mindre med kveite da, men skåret på samme måten, og vakker småkveite.

Men så var det å få delt dette i biter som gjør det mulig å få pakket det og uten å tine det først.. må innrømme at jeg måtte finne frem ei sag til slutt…

Men alt går til slutt, om man bare vil. Så etterhvert så ble det mindre biter og klart for å pakke. Og legger inn en liten folie bit med informasjon, siden husken sjelden er den samme når man legger noe i fryseren, som når man skal hente opp noe derfra 🙂 

Og den nye maskina fungerte som bare det. Etter litt prøving og feiling, så gikk det unna, og her er kveita ferdig for å fortsette livet som frossen fisk.

Og så var det samme klart for skreien. Da mangler det ikke fisk her i huset på en god stund. Og jeg kan love dere at dette er prima kvalitet 🙂

Og når jobben er gjort.. så er det greit at vaffelpressa har vært i aktivitet. Og vaflene til hun mor er bare helt perfekte.

Alle vanlige bilder er mine, Jan Håkonsen sin copyright.

Ha en nydelig kveld alle som enda er våkne 🙂 

 

 

 

 

13 kommentarer
    1. Den vitsetegninga var jo litt på Kæinten…. men ikke verre enn at Karidansen lo…;) Imponert over hvor flinke du og Madammen er til å ordne med mat . Det er EN ting som gjelder når det går litt trått : Ikke gi seg! Og så ble det Happy Ending med vaffelkalas som lønn for strevet! Madammen vet nok hva hun gjør!;)

    2. Så bra du har fått organisert det til slutt med ny maskin og alt. Og veldig lurt med litt merking ja. Jeg ser det kunne trenges på noe forskjellig her også.. Ser jo ikke forskjell på noe som helst i frossen tilstand 😀

    3. karidansen: Ja vi er ikke så verst på noe sånne greier.. og vi jobber utrolig godt sammen med det 🙂 Og som du sier,, det er alltid en utvei og gjelder å ikke gi seg.. da kommer man i alle fall ingen vei

    4. frodith: Nå har jo vi gått over til tre mindre frysere.. en for kjøttvarer… en for fiskevarer..og en for bakst og bær/syltetøy.. men tror jeg skal blogge om akkurat det..om madammen gir meg tillatelse 😀

    5. Ha-ha, ja , ikke sant, plutselig er vi OVERLALT med de derre kameraene våre, nede i frysere, i søppelbøtta, under sofaen…ALT kan blogges om når man er ihuga blogger 😀 Men av og til trenger man litt tillatelser 😀 Så lurt med forskjellige frysere til forskjellig bruk da. Smart 🙂

    6. Hi hi, lo godt av det bad timing bildet ditt 😉
      Så kjekt med så mye god fisk. Og så er det helt ok med en ny vakumpakker 🙂 Ha en riktig fin dag der nord 🙂

    7. Ja, du verden hva du finner på om humor og mat? Fisk er godt det, men ikke om den jakter på oss mennesker. Godt når den ligger plassert i frysa, kan man si. Nå kan du glede dere til mange gode middager, mens dere spiser vafler. Kos dere! 🙂

    8. frodith: Ler.. ja du allemektige,, jeg hadde i alle fall ikke tenkt å blogge om mat da.. Men nå har jeg vasket rundt stua her.. og skal få shina meg selv litt. Har en avtale med noe ”vår yrt” et stykke unna.. så her gjelder det å stille med appararatet 😛

    9. Har opplevd dårlig timing i livet ja….men ikke sååå dårlig som de øverste her..hehe…
      Gratulerer med ny vakummaskin…kjekt når man har mye fine råvarer å ta vare på :))…kveite er jo veldig god mat og sunt skal det vel være også..skrei vet jeg ikke om jeg har smakt….
      Vafler blir liksom aldri feil…Kos deg videre i dag…her er det deilig med sol :)))

    10. annebe: Ler,, nei jeg håper jo ingen kan ha til de grader med bad timing..hoff.. burde vel valgt et annet bilde 😛 Med fare for å bli kjeppjaget fra landsdelen så er jo skrei en torsk da, men en egen stamme som gyter rundt lofoten/vesterålen hver vinter 🙂 Her er litt grått og vind, men mildvær i alle fall 🙂 Ha en flott ettermiddag 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg