Nexans – som ansatt og pensjonist :)

Når man har vært ansatt på samme plass i i godt over 30 år, og ikke gruet et eneste sekund med å gå på jobb – ja da sier det vel sitt. Og det er ikke noen liten bygning man har tråkket rundt i. Her er ca 18.000 kvadratmeter under tak.


Og jeg kan love de som ikke vet det, innenfor veggen der, er det høyteknologi i ypperste klasse. Og et hav av kompetanse. Men nå skal jeg ikke erte på meg administrasjon og ledelse. Det er rimelig mye kompetanse innenfor disse veggene også.


Det har alltid vært fokus på Helse, Miljø og Sikkerhet. Det som har kjennetegnet fabrikken gjennom alle år, er en sterk lojalitet og pionerånd. De første årene var Televeket (Telenor) eneste kunde. Så fra denne fabrikken her på Rognan i Saltdal kommune, er det levert på tusenvis av kilometer landbaserte kobberkabler, som den dag i dag er en viktig del av kommunikasjons nettet i Norge.


Men ingen vokser inn i himmelen, sies det. Så hvorfor ikke gjøre som Nexans på Rognan? Vokse under vann bokstavelig talt. Men det var ikke helt enkelt når fabrikken ble bygd 4 kilometer fra sjø. Som dere ser av dette bildet, så ligger fabrikken helt til høyre, og Skjerstadfjorden rett frem. Den fjorden ender forøvrig i verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen.


Så hva gjør man da? Joda, man smigrer litt med det offentlige og lirker ut noen titalls millioner kroner og bygger en eminent og vakker dypvannskai.


Og så koembinerer man en kreativitet, både teknologisk og politisk – og bygger en underjordisk transportbane fra fabrikken til kaia. Og der rusler fiberoptisk sjøkabel i tusenvis av kilometer stille og rolig ned for å lagres, til store skip kommer og laster ombord.


Ledelsen ved fabrikken står på og jobber intenst for å sikre fremtiden gjennom nye ordrer og nye markedsområder. Det er tøffe tider i bransjen. Men det er jo da man skal sikre fremtida. Men mat må de ha. Så her ble de avslørt rundt et mektig lunsjbord. Men alle bedyrte at det slett ikke var vanlig 🙂 Men måtte bare erte litt….


Men tro nå endelig ikke at de som la grunnlaget for denne suksess historien, har glemt sin arbeidsplass. Neida, det deltar aktivt i blant annet å arrangere juletrefest for de ansattes sin barn og barnebarn. Og de samles hver tirsdag året rundt på Rognan Hotell, drikker kaffe og mimrer og koser seg.


Og bare for å påpeke et par ting… Dette er ikke en pensjonistforrening, det er et Senior lag. Og som den oppvakte  ser,, så er utsikten ut mot dypvannskaia. Så vi følger med hvordan aktiviteten er. I tillegg så drar vi på minst en tur sammen. Og i sommer bærer det til vakre Helgeland på en tre dagers buss tur.

For de som har lyst å lese mer om fabrikken så kan de klikke seg inn HER

Og under denne linken finnes masse bilder om Nexans, og ikke bare fra Rognan, klikk HER

Og alle Nexanere og venner av Nexans, del dette innlegget med dine venner.

Tekst og bilder: Jan Håkonsen
 

11 kommentarer
  1. Så kjekt det høres ut, å være ansatt en plass hvor man aldri har gruet seg til å gå på jobb. Høres ut som et eventyr spør du meg. Jeg har mange ganger gruet meg til å gå på jobb. Ikke bare i en av jobbene jeg har hatt, men i flere. Og det er jo ikke noe som øker trivselen akkurat.
   Men utifra bildene av seniorene, så er det jo ingen tvil om at arbeidsmiljøet har vært trygt og godt der i alle år. Veldig kjekt å lese sånt som er positivt 🙂

  2. Så flott å jobbe så lenge på et sted og bare være fornøyd :)) Jeg har også vært veldig fornøyd med barnehagen jeg har jobbet i over 25 år..men nå er jeg bare innom på besøk ..
   Fint innlegg og artig å se bilder fra stedet..og for et flott senior lag..som virker å ha det trivelig sammen 🙂 Kos deg med kvelden :))

  3. Eva: Det er utrolig viktig å trives på jobben. Det er få steder at negative ting sprer seg fortere enn der, 🙂 Ønsker deg lykke til med det og alt annet 🙂

  4. frodith: Leer,, ja det er det visst mange som gjør. Jeg har aldri hatt så mange sidevisninger som på dett innlegget 😀 Artig med god profilering av min gamle og kjære arbeidsplass 😀

  5. joy: Tusen takk 🙂 Ja det er alltid lett å skrive om det maner glad i. Og det er ekstremt viktig å trives der man jobber. Det er jo en vesentlig del av livet 🙂 Ha en fin fredag og helg

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg