Kafèkultur på små steder.

På mitt lille hjemsted så har det alltid vært en særdeles utbredt kafè kultur. I et lite tettsted som man går tvers gjennom på under tre minutter, så var det i mine unge år hele 5 kafèer. Det kan man lese om i denne linken – og også noe historikk om brannen som slettet hele det gamle sentrum.

Les HER 

Men dette bygget overlevde den brannen…..


Og ingenting gleder mer enn at det er liv og røre i sentrum, og det er det dessverre ikke i alle bygg. Men her åpnet Bodø Bakeri nettopp utsalg og kafè, og med åpningstid til og med på søndager. Ikke helt vanlig på små steder som dette. Nå er det betydelig mer folk i lokalet enn da jeg var og tok bilder.


Kanskje ikke alle som er enige i denne… Og tar med et bilde til mot øst, der man kan skimte litt av det intime og bilfrie sentrum gjennom vinduene.Så en liten titt mot vest, og inn mot andre siden av disk systemet som ligger som en øy i midten.
Intimt og koselig og så absolutt ikke noe å si på tilbud og atmosfære. Her trives både gamle og unge, selv om det kan bli litt ”støy” når det er mye folk i lokalet.Lykke til i dette gamle ærverdige bygget som inneholder masse historie. Og får den årvåkne leser, så la man kanskje merke til at veggene er fulle av gamle bilder fra Rognan sentrum. 

Alle bilder er mine  og innlegget er IKKE sponset 🙂

18 kommentarer

Siste innlegg