Kor i fargerikt fellesskap…

Saltdal kommune har i alle år vært en kommune med stor fokus på helse/omsorg, og ikke minst på kultur. Sang og musikklivet har vært langt over gjennomsnittet for kommuner flest. Etableringen av Vensmoen for snart 100 år siden, først som Behandlings institusjon for tuberkuløse og senere sentralinstitusjon innen HVPU, bidro sterkt til et solid miljø innen Helse/Omsorg. Ta gjerne en titt innom – HER.

Dette har sikkert sammenheng med at kommunen har meget vel fungerende flyktningemottak. 


Dette flyktningemottaket er etablert i lokalitetene til Fredheim Folkehøgskole som ble lagt ned for mange år siden. De ligger vakkert til i furuskogen og er nabo til Saltdal videregående skole. Du kan gjerne lese om vår flotte videregående skole HER.

Boenhetene er små paviljonger..


Saltdal Mannskor bestemte seg for å legge en av sine ukentlige øvelser til Flyktningemottaket. Koret tente på tanken og gjorde en henvendelse om å få lov til å komme på besøk. Hjemmesiden på facebook til koret er ikke så veldig oppdatert, men ta gjerne en titt innom den.. HER.

Vi blir møtt av kunst på veggene.. Og når vi kommer inn i storsalen så er de i full gang med å forberede, og det enda de ikke har visst om dette veldig lenge.Men nå spørs det jo om det kommer noen og vil overvære kor øvelsen. Og for å understreke det, så er det ikke en konsert det er snakk om, men en vanlig kor øvelse. Og dirigenten vår er spent også…Mens vi går igang med oppvarminga så strømmer det sakte men sikkert på med folk, og de har lyst å være deltagere også..


Nå viser det seg at konsentrasjonen blant korets medlemmer vakler en smule i uvante omgivelser..
Og når vi er klar til å begynne å synge så er det fullt hus, det var minst 75 til stede og det må man si er utrolig bra.. og et herlig publikum..Og sluttapplausen er det slett ikke noe å si på….


Kvelden avsluttes med kaffe og mye godt som både koret og beboerne har ordnet til. Det ble sosialt og veldig moro for alle sammen…
Selv den yngre garde deltok og koste seg..


Dette ble en korøvelse i alle fall jeg kommer til å huske med glede, og det tror gjelder hele koret. 🙂  Kanskje en idè for andre kor rundt om i landet vårt 🙂 

Bilder og tekst: Jan Håkonsen

 

 

14 kommentarer
  1. Det der var jo supert, fint å kunne gjøre ting sammen med folk som kommer til landet på den måten..hyggelig for dem..og sikkert like hyggelig for dere :)) Masse herlige bilder av folk her…til og med ei på sykkel..hehe.. God helg :))

  2. Så flott tiltak! Svært god idé. Berre ein får spesifisert at det er snakk om ei øving og ikkje konsert, slik at alle veit kva dei kan forvente, vil eg tru dette kan fungere godt kor som helst. Fin måte å vise litt av kva norsk kultur kan vere òg. Takk for delinga!

  3. Så flott!!!
   Et kor her i kommunen gjorde det samme for noen som var asylanter her for en stund siden. Uro i koret/uvante forhold på en øvingskveld………. men du og du for en kjekk kveld de fikk til slutt 🙂
   Så mange som møtte opp og satt og lyttet til dere 😀 Veldig bra!!!!!

  4. Smart! Brakkesyke er en stor trussel mot flyktningers psykiske helse, og alt som kan bryte opp en monoton hverdag er et kjempepluss. Jeg blir så utrolig glad over å lese innlegg om initativ som dette! Vittig forresten at du er en bass, da ser jo jeg for meg slike store velfødde karer. 😉 Men stemmen kommer jo innenifra, så det er vel kanskje ingen stereotypier?.. (Du har sikkert forstått allerede at jeg har null peiling på korsang, bortsett fra at jeg kjenner betegnelsene på stemmene8-))

  5. tujanka: Tusen takk og du har veldig mye rett. Det ble en herlig kveld. Og jeg er jo en liten sprett av en andrebass 😛 så ikke skue bassen på hårene 😀

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg