Gutta med båt under huden

Skjerstadfjorden, som ender i sør med Saltdalsfjorden er både lang og nærmest blottet for skjærgård. Wikipedia har disse fakta om fjorden:

Skjerstadfjorden er en fjord i Fauske og Bodø kommune i Nordland. Fjorden strekker seg 32 km østover til Fauske i øst og er en fortsettelse av Saltfjorden. Når man også tar med Saltdalsfjorden er lengden 41 km.”

Og for å komme inn i fjorden, må du passere verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Likevel så har det vært et yrende båtliv i fjorden, og Saltdal er og var viden kjent for sine båtbyggertradisjoner. Det kan du lese litt om i mitt forrige innlegg, klikk HER


Men disse fakta hindrer ikke en båt entusiasme som er på høyden med det meste og det beste andre steder. Her på området til Båtforeninga er det et yrende liv hver dag hele uka og året rundt.De holder til i flotte lokaler, er alt er på stell. Og det er ikke få liter kaffe som traktes og nytes her gjennom uka. Dette er gutter som lever og ånder for hobbyen sin. Eller det er kanskje mye rettere å kalle det for en livsstil.


Her er et lite utsnitt av Småtbåthavna, sett inn mot sentrum og fjæra som jeg har blogget om mange ganger.


Sjefen sjøl, “Gammel lensmannen” – han Petter, har full kontroll med alt som foregår i fo
reninga. Her overlates ikke mye til tilfeldighetene.

Men han er jo ikke alene der, så langt i fra. Selv om de fleste hadde dratt for dagen når jeg kom dit, så var det enda noen som var i full gang ute på flytebryggene.


Her var det vedlikehold og reparasjon på gang. Og det var ingen tvil om at gutta hadde peiling på hva de holdt på med.


Dagens fangst var sløyet og prekivert, men jeg mistenker sjefen sjøl om å hatt en anelse om at jeg kom innom i dag. For jaggu meg fant han litt av fangsten intakt for fotografering 😀


Uteområdet har blitt rustet opp i år, med ny asfalt. Området er jo et yndet parkeringsområde under de kjente Rognan/Trebåtdagene. Hovedbrukeren av Rognan Industrikai,  Nexans, har bidratt økonomisk til dette. Rognan Industrikai er jo nærmeste nabo til Båtforeninga.


Så de som lurer på hvorfor det stadig vekk er fullt med biler utenfor den flotte bygningen nedenfor den høstkledde lia, kan bare stikke innom for en prat. Kaffe er ikke mangelvare, det kan jeg love.

 

Bilder og tekst: Jan E. Håkonsen

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg