Jeg har jo så vidt vært innom matblogg, og jeg har vært innom sauer og lam. Så nå måtte jeg bare lage en reportasje fra dagens sysler i vårt hjem.
Ja altså for å ha det helt klart, vi har ikke begynt med småbruk. Men maten kommer jo et sted fra, og hvorfor ikke begynne i fjellheimen når høsten fargelegger naturen på sitt vakreste 🙂
Jepp, her har det vært full fart i dag med produksjon av Julepålegg. Madammen var jo syk i flere uker før og etter jul i fjor. Så her ble det nesten julaften i dag 😀 Min jobb er å skjære rent kjøtt sånn at madammen kan krydre og plassere noen vakre korssting sånn at alt holder sammen.
Et firtoms plastrør er kjekt å ha når nettet skal tres på…
Men bare 6 ruller da, vi har langsomt beveget oss nedover fra 10 på det meste 😀 Her er de tørrsaltet og skal stå over natta før vi legger de i saltlake.
Men hva har ei svineribbe med lammerull å gjøre? Absolutt ingenting! Den har nok betydelige mye mer å gjøre med denne “karen”…
Et sånt tryne holdt på å forårsake skilsmisse i heimen etter bare to måneders ekteskap. Madammen hadde lært å lage sylte av grisehode, men aldri gjort det gravid. Så den gravide og ekstremt kvalme konsulenten stod i andre enden av leiligheta og dirigerte. Mens jeg sloss en desperat kamp med det sleipe trynet.. Så overgangen til tynnribbe.. gikk greit 😀
Det dufter noe vanvittig godt når ribba er kokt og madammen krydrer og legger lag på lag i en form med klede i. Så er det å snøre sammen så godt som råd er, og koke en times tid før den kjøles litt og presses i rullpresse. Der er den nå 🙂
Lykke til med dine Juleforberedelser, her har det duftet av Jul og Glede i dag 🙂
Nam nam….fikk julefølelse! 🙂
Nam….. så deilig da 🙂
Koselige sysler ser det ut til..og godt madammen er oppegående i år :)) Måtte le av “trynehistorien”..hehe.. Duft av jul er jo en deilig duft :))
barepappamin: Mhm.. det dufta jul ja 🙂 Tusen takk 🙂
Margrethe: Har jo ikke smakt ennå 😛 Men blir nok bra 🙂
annebe: Kjempekos og samarbeide om sånt 🙂 Tusen takk 🙂
Nå fikk jeg julefølelsen over meg, men får minner fra barndommen… Mamma og pappa pleide alltid å kjøpe en halv gris til jul, som de stykket opp. Selv må jeg innrømme at jeg kjøper alt ferdig stykket, for jeg har ikke noe råd med stykkeprosessen.
Vera Lynn: Tusen takk. 🙂 Jeg har nok partert både gris og lam og storfe. Men det er mange år siden det ble slutt med. Nå kjøper vi etter behov. Men rull og sylte det må lages fra grunnen av til jul 😀
Så flinke dere er! Her er det mannen i huset som har fikset sånne saker med rør og strømpe, syltehode og kokende vann.Han lager ikke mye mat ellers i året, men med julematen er han jammen flink. Nå får dere nok snart en liten smaksprøve tenker jeg. Nyt det!
Det blir ikke skikkelig jul uten rulle, nei 🙂
natheless: Tusen takk 🙂 Vi samarbeider jo veldig godt om det aller meste av huslige sysler 🙂 Hils mannen og kos dere begge to 🙂
Veronica: Tusen takk Veronica,, og veldig sant 🙂