Fra fjell til mat :)

 Jeg har jo så vidt vært innom matblogg, og jeg har vært innom sauer og lam. Så nå måtte jeg bare lage en reportasje fra dagens sysler i vårt hjem.


Ja altså for å ha det helt klart, vi har ikke begynt med småbruk. Men maten kommer jo et sted fra, og hvorfor ikke begynne i fjellheimen når høsten fargelegger naturen på sitt vakreste 🙂


Jepp, her har det vært full fart i dag med produksjon av Julepålegg. Madammen var jo syk i flere uker før og etter jul i fjor. Så her ble det nesten julaften i dag 😀 Min jobb er å skjære rent kjøtt sånn at madammen kan krydre og plassere noen vakre korssting sånn at alt holder sammen.


Et firtoms plastrør er kjekt å ha når nettet skal tres på…

Men bare 6 ruller da, vi har langsomt beveget oss nedover fra 10 på det meste 😀 Her er de tørrsaltet og skal stå over natta før vi legger de i saltlake.

Men hva har ei svineribbe med lammerull å gjøre? Absolutt ingenting! Den har nok betydelige mye mer å gjøre med denne “karen”…


Et sånt tryne holdt på å forårsake skilsmisse i heimen etter bare to måneders ekteskap. Madammen hadde lært å lage sylte av grisehode, men aldri gjort det gravid. Så den gravide og ekstremt kvalme konsulenten stod i andre enden av leiligheta og dirigerte. Mens jeg sloss en desperat kamp med det sleipe trynet.. Så overgangen til tynnribbe.. gikk greit 😀


Det dufter noe vanvittig godt når ribba er kokt og madammen krydrer og legger lag på lag i en form med klede i. Så er det å snøre sammen så godt som råd er, og koke en times tid før den kjøles litt og presses i rullpresse. Der er den nå 🙂

 

Lykke til med dine Juleforberedelser, her har det duftet av Jul og Glede i dag 🙂

 

12 kommentarer

Siste innlegg