Bøker og Baby og masse i mellom :)

Det er ikke lett å være spesialforretning i vår verden. Alle skal liksom holde på med alt. Og lov om offentlige anskaffelser forskutterer de store og tar livet av de små. Jeg husker jeg sa en gang for mange år siden på en større konferanse: “Slipp den frie konkurransen helt løs, så ender det med en monopolsituasjon.”


Jeg kan til en viss grad skjønne bruk anbud på offentlige anskaffelser i store byer. Der det er mange offentlige institusjoner og mange potensielle leverandører. Men på små steder, der det er den ene muligheten, som man enten vinner eller taper, da er det ikke lett.


Men har man bein i nesa, og det NordNorske uttrykket – “Vi står han av…”, godt inn under huden, da satser man. Og det gjør Leselysthuset på Rognan så det monner.


Selv om man mistet kontrakten med Fylkeskommunen/Videregående skole og med Saltdal Kommune, så slår man hull i en vegg og overtar de tomme nabolokalene. Det skal være lys og liv i vinduene, og jaggu ble det slik også.Her er glimt fra både den nye og den gamle avdelingen. Men det åpenbarte seg en utfordring med høydeforskjell. Men skal man bestige fjell, så må man regne med noen bakketopper 🙂 Kanskje kommer Rognan’s første rulletrapp her i miniatyrutgave 🙂


Men her fødes ikke bare en “ny” butikk, men jaggu dukker det opp en helt ny avdeling for de nyfødte. Denne type varer finner du ikke andre steder i området. Og takk for det.Her er det mye fint å velge mellom til våre nyfødte Saltdalinger, og gjerne som gaver til nyfødte andre steder i verden. Vi ønsker jo positiv vekst og utvikling, og da må man jo bruke de lokale tilbudene. Skal du ha din nærbutikk i morgen – så må du bruke den i dag.


Her finnes mye fint for jula også. Så bruker du dine nærbutikker til å kjøpe Julegaver, så gir du samtidig en gave til deg selv og bygda sin utvikling. Og kjære Handelsstand. Burde ikke de små spesialforretninger få holde sitt sortiment for seg selv? Hvorfor skal “alle” selge julepapir, bøker, blomster, kjøkkenutstyr også videre.

Jeg ønsker alle en flott Adventstid. 🙂

16 kommentarer

Siste innlegg