Verdens vakreste yrke…


Det finnes jo et utall av yrker, og definisjonen på hva som er vakkert kan jo diskuteres. Men når det er sagt, så er det ikke tvil om at det som skapes i dette yrket, bare må kalles for vakkert.


Saltdal videregående skole er både kreativ og fremtidsrettet. De liker å kalle seg en “Innovativ Skole”, og det er faktisk med rette. VG2 Blomsterdekoratør kom på plass i fjor, og blomstrer allerede i innovativ tenking.


De har etablert en Ungdomsbedrift. Her får de solid praktisk erfaring med reell kundebehandling, og hvordan det er å drive butikk. Nå er de veldig bevisst på at de ikke ønsker å konkurrere med lokale næringsaktører, men at dette er en del av undervisninga.


Her finnes noe for enhver smak, selv om det var solgt unna ganske mye før jeg kom. Og de kreative “blomsterbordene” med hjul på, antagelig fra Nexans sin kabelfabrikk, tjener sin hensikt fullt ut. Nexans er for øvrig en stor avtager av lærlinger, men innen litt andre fagretninger.


Her er de stolte innehavere av Ungdomsbedriften. Og de har allerede forskuttert overskuddet i bedriften og bestilt tur til Italia med innlagt kurs. Dette er jenter med ambisjoner, det er det ikke noen tvil om.


Man kan tydelig se at de trivdes med hektisk salg og innpakking. Med flere kuldegrader ute, er det ikke lurt å ta noen sjanser.En honnør til Saltdal Videregående Skole (se link til skolens facebook side HER) og Blomsterdekoratør linja for solid Innovativ og Kreativ tenkning. Lykke til videre. 🙂

 

 

 

10 kommentarer

Siste innlegg