Det vokser og gror, her oppe i nord..

Jeg har laget mange blogginnlegg om min kjære arbeidsplass, Nexans. Og som pensjonist så er det jo særdeles spennende å iaktta utviklingen litt utenfra.

Jeg tok blant annet dette bildet av Rognan Industrikai for en måneds tid siden. Bildet ble brukt i et blogginnlegg som du kan lese ved å klikke på linken – HER

Første byggetrinn på Industrikaia var på 73 meter. Noen år etter måtte den utvides med 66 meter, totalt 139 meter.

Nå skjer det mye på en gang nede på Industrikaia. Det spoles og kveiles sjøfiberkabel fra fabrikken 4 km unna. Det lastes og kveiles om bord i skip som skal frakte kabel ut i den store verden.


Men det skjer mer… Da Nexans Seniorlag var samlet til sitt tradisjonelle kaffetreff på tirsdager, kom en litt uvanlig båt inn rett nedenfor hotellet hvor vi holder til.


Vi fulgte spent med, for båten hadde stor fart inn mot flytebrygga rett utenfor vinduet.

Men de hadde full kontroll, og da oppdaget vi navnet på båten – “Borebas”. Da gikk omtrent alle blikk utover mot Rognan Industrikai.

Og helt riktig, ikke lenge etterpå så var “Borebas” i gang rett nord for Industrikaia.

Her er grunnundersøkelser i gang med sikte på utvidelse av kaia. De eksisterende 139 meter er også blitt for lite. Ikke av kaikant, siden det ikke er begrensningen på hva som kan tas inn av båter. Men av lagringsplass for kabel.

Her ser vi “Borebas” inn mot nordre kaikant, og i bakgrunnen ligger Rognan Hotell – hvor Nexans Seniorlag har Panoramautsikt over all aktivitet på kaia.

Vi pensjonister, og garantert en hel region, ønsker en yrende aktivitet av laste- og kabelskip ved kaia. Det er et solid barometer på at det er høyt trykk i fabrikken 4 kilometer unna.


I følge teknisk etat i kommunen, så skal kaia utvides med nye 65 meter. Da blir total lengde 203 meter. I tillegg skal det bygges en parkeringsplass i sørenden av kaia. Dette er en ISPS kai, og da er det ikke bare “å komme å gå” som man vil 🙂

Jeg er ikke sikker på lengden på andre Industrikaier i Norge, men har en sterk følelse av at denne ligger godt an. Om ikke i lengde, så i aktivitet. Byggestart er antydet til Juli 2017.


 

Gratulerer og lykke til.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg