17. mai er vi så glad i, men hva med dagen før?


 

Ja det er vel ikke noen tvil om at det nærmer seg vår Nasjonal dag. Men jeg har slett ikke tenkt å blogge om de utroligste debatter som foregår ifm denne dagen. Men konsentrere meg litt om dagen før dagen 🙂

Det er vel ikke tvil om at det er alt for mange sånne syn i tilknytning til Nasjonaldagen. Men jeg unner jo russen den feiringen de har fortjent. Men det er jo mange andre unge som “blir revet med”.


Derfor så er det utrolig flott å registrere svært positive tiltak lokalt for å legge til rette for alternativer. Og her i bygda har lokal laget i Lions innført en tradisjon. De selger tulipaner som en del av finansiering av et alkoholfritt arrangement for ungdom den 16. mai.

Og i år skal dette arrangementet foregå på Rognan Hotell, som nettopp er overtatt av lokale eiere.

Man skal vel ikke beskylde ungdommen for å være bortskjemte, men det er ikke tvil om at Lions har skjønt at det må en sterk motivasjonsfaktor til for at dette skal bli vellykket. Nå inngår altså ikke “Rally Cross” inne på hotellet i dette opplegget.


Men symbolikken av “ikke alkohol” og “Moped” – som er det første kjøretøyet ungdom kommer i kontakt med – er veldig god. De aller fleste kommer i kontakt med politi som sjåfør, før eller senere. Og gjerne i sånne kontroller som dette… Promillekontroll.

På dette arrangementet til Lions den 16. mai, deltar alle ungdommene som består en promillekontroll i trekningen av denne hovedgevinsten….  

Tenk å komme hjem med en sånn doning på morrakvisten den 17. mai 😀 Ære være Lions Saltdal for dette. Det skal de ha all honnør for.

 

#lions #moped “16mai “ungdomsarrangement #rognanhotell #alkoholfritt

8 kommentarer

Siste innlegg