Vakkert, ærverdig – grusomt, stygt ?? – HOT OR NOT !

Man skal vel ikke banne i lokaler der kulturen skal blomstre, men jeg er steike sikker på at det har runget bannskap i fargerike kulører i disse lokalene opp gjennom tida.  

Når den verste “eimen” av Slipens første aktører var spylt bort, vokste lokalet frem som en av de råeste rocke scener i landet. Historiens mektige råskap må aldri forsvinne!

Lokalene fødte og vokste frem nye kulturelle tanker om bruk, som kanskje slettes ikke var så fremmed i hine hårde dager. Jeg er brennsikker på at det var mang en mannskor sanger som vanket rundt i kjeledress både innendørs og utendørs i fjæra.

Saltdal Mannskor så at det var Mykje Lys og Mykje Varme i kriker og kroker i lokalene, og fant ut at de måtte prøves på et av sine arrangementer.

Fra en svært så sentral del av historia til vår vakre bygd, med båtbyggernes taktfaste hammerslag i fjæra, vokste det frem helt andre lyder.

Nå tentes det lys for så mange forskjellige aktiviteter som historien ikke hadde noen muligheter til å forutse.

Fra de gamle gubber i Saltdal Mannskor, har nå ungdommen inntatt en del av lokalene og fått sin kafè. Da skal det være litt røft og tøft.

Men også med “ingredienser” fra historien.

Det er også en liten scene og muligheter for å bruke forskjellige Audio Visuelle muligheter.

Lokalet er fleksibelt og innbydende, og det er bare å ta av seg hatten for den enorme dugnadsinnsatsen som preger hver cm i bygget.

Hvor går så veien videre? Jeg vet at Saltdal Mannskor ikke har hatt sitt siste arrangement her. Og jeg vet at nå arrangeres det både bryllup og flere ulike arrangementer her.

Men er den siste “bannskapen” sagt om Slipen Scene som Kulturhus i vår vakre bygd ? HOT or NOT ?

 

#slipenscene #saltdalkommune #blåfrost #kulturhus #saltdalmannskor 

14 kommentarer

Siste innlegg