Besøk og besøk…

De første dagene her i Lofoten går mye til å besøke slekta til madammen. Det er jo en viktig del av årsaken til at vi reiser hit hvert år. Rundt her bor det to tanter og en onkel, på henholdsvis 91, 94 og 98 år.

I går var vi å besøkte tanta som fyller 95 i oktober. Her kan dere se hva hun bedriver mye av når hun ikke steller i huset….

Helt riktig, hun broderer og monterer bunad, nærmere bestemt den vakre Lofotbunaden. Her er et nærbilde av et av motivene.

Dagene går fort, og vi har ennå ikke fått vært ute i båt og sett etter fisk. Og det til måsenes store sorg. De klager sin nød nede på flytebrygga.

Nå har jo ikke været akkurat vært så fristende heller. Men når rogna klarer å klore seg fast i ei fjellsprekke, så må vel en sprett av en “Saltværing” klare det også, uten å blåse på havet 😛

Les gjerne det vær rimet jeg skrev her om dagen: Klikk HER

Vi får gløtte i vinduet og se hvordan flagget oppføre seg, og følge med i været.

Det ser nå ut til å lysne i øst. Og når båtene begynner å speile seg i vannet, da er det håp i hengende snøre.

Ønsker alle en vakker dag hvor dere er, enten det er ferietid eller ikke 🙂

 

Bilder og tekst: Jan E. Håkonsen/Dedicat

 

#lofoten #urecamping #rorbuferie #utpåturaldrisur #måser #lofotbunad #bunad 

16 kommentarer
  1. Flotte bilder 🙂 Min bestemor broderte bunader i mange år, den gangen lønna ikke var tilstedeværende for den typen arbeid, det er den vel kanskje ikke i dag heller. Men føler meg heldig som fikk en til konfirmasjonen. Brodert av bestemor og mor i samarbeid. Et herlig stykke tøy med enorm affeksjonsverdi. Da er det verdt det uansett. Kose dere så masse videre i vakre Lofoten 🙂

  2. Imponerende å fortsatt holde på med håndarbeid i den alderen (pent var det også)..mormor er jo snart 99 , men noen år siden hun ga seg med håndarbeide nå..hun var bl.a sydame i sin arbeidskarriere :)) Ellers fine bilder fra Lofoten.. Kos deg med kvelden :))

  3. Jernbanefrua..: Det skal vel godt gjøres å få betalt for innsatsen på den type arbeid. Nå gjør hun det mest for slekt og kjente.. så aner ikke hva hun får for jobben 🙂 Takk for gode tanker,, her koser vi oss 🙂

  4. Helt utrolig at hun greier brodere bunad i så høy alder! Luen av for henne!
   Håper dere får flere dager på sjøen og får mye god fisk å spise….:) Tvi tvi!

  5. Det er derfor dere ferierer i Lofoten ja 🙂
   Det er utrolig hva enkelte får til, selv om de er i en veldig høy alder. Vakre broderier 🙂
   Det ser veldig fint ut der i Lofoten. Mitt søskenbarn som er Trønder har nettopp flyttet fra Lofoten der hun var sykepleier. Hun bodde mange først i Rognan, så havnet hun i Bodø. Nå er hun kommet tilbake til Trøndelag. Det går fint når man er ung og barnløs. Hun hadde trivdes godt i Lofoten.
   Kos dere masse sammen med tanter og annen slekt av din kone 🙂 <3

  6. poesimylife: Tusen takk 🙂 Jøss det var et søskenbarn som flytta litt på seg 😀 Men som du sier,, det går lettest når man er singel og ung. Takk for gode tanker og ha fine dager du også 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg