En vakker tur i julikvelden :D

“Øyra”  er jo et nært og kjært utfartssted. Ser det ikke vakkert og innbydende ut? Jada, dette bildet er tatt i Januar i år.

Sånn som sommeren så ut til å bli her nord i år, så hadde vel ikke så mange stusset på det bildet. Men så kom sommeren, omsider. Da ser det litt mer sånn ut..

I kveld ble turen dit når madammen var ute  og øvelseskjørte med doningen sin. Hun begynner å få taket på det nå. Her passerer vi “Flerbrukshallen”, som er under oppføring. Her blir det fullverdig fotball- og håndballbane og mere til.

Men nå var det Øyra det var snakk om. OG sola, og det når folk flest rundt om i verden hadde fokus på Månen og måneformørkelse!

Det tenkte ikke vi mye på når vi gikk tur rundt om i området der. Området ligger jo like ved Saltdalselva, der ivrige sportfiskere tilbringer timer på jakt etter ørret og laks.

Rett utenfor er Saltdalsfjorden, som går inn i Skjerstadfjorden i ytterkant av bildet. Saltstraumen er jo “Vannkrana” som regulerer flo og fjære i denne fjorden. Her finnes både Tuftepark, Frisbee bane, Fotballbane og badmintonbane.

Dammen midt i området skal være badedam, men ikke alltid like tiltrekkende.

Vannet der skal reguleres av flo og fjære, gjennom et kanalsystem, og akkurat når vi var der, så var det langfjære, så vannet rant ut av dammen. 

Bilder og tekst: Jan E. Håkonsen/Dedicat

 

#øyra #saltdalkommune #nordland #sommeridyll #utpåturaldrisur #allbrukshall

22 kommentarer

Siste innlegg