Så var det over, for denne gang

Jeg har aldri vært noen idrettsmann, men jeg innbiller meg at det kan oppleves sånn på andre områder. Som for eksempel “Å bevare Saltdals sangtradisjoner gjennom nye toner.”

Man kan vel si at det er litt “halvmaraton” i oppkjøringa, men mer “sprint” i gjennomføringa. En stor fordel med korstevne på Rognan, er at det er korte avstander, enten man går til, eller fra noe.

Når stevnepakker er klar, da er det like før de 13 påmeldte korene strømmer til fra Brønnøy i sør, til Leknes i nord. 

Selv om det er mye lyd i korene, så kan det være greit med litt bistand, selv om det ser forferdelig kaotisk ut en stund.

Men gutta fra Intune får alt på plass med smil og engasjement. Jeg skal ikke røpe så mye fra fredagskvelden, der Saltdal Mannskor bød på seg selv i vante og uvante former. Vi skal jo ha Kabaretkonsert på Slipen Scene den 24. november.

Der vil disse to karene være synlige, og kanskje deres “partnere” også. Saltdal Mannskor var tidlig ute med å ta i bruk Slipen Scene, og det angrer vi ikke på.

Men salen må klargjøres, først til fredagens “Come together og Kabaret”…

… og så til banketten på lørdag, med litt mer stil.

Blomsterdekoratørlinja på Saltdal Videregående skole tok utfordringa med å lage bordpynt, og til og med en oppsats som var en gave til hvert kor. Det kan du lese mer om HER. “Nåde den som våger å tenke tanken på å legge ned, eller flytte den linja fra Saltdal Videregående Skole”.

Intet korstevne uten samspill med vårt alles kjære “Rognan Horn”. Her kommer de marsjerende for bistå i defilering fra Slipen Scene og til Rognan Hotell for offisiell åpning av stevnet.

Utenfor Slipen står alle korene i “Spredt orden” og venter.

video:MOV_1951

MOV_1951

Men vi har da politierfaring i koret, så ikke lenge etter så er prosesjonen i gang, med Saltdal Mannskor i spissen.

Den offisielle åpningen ble lagt til Rognan Hotell, og her foretatt ved Ordfører Rune Berg. Her i motlys mot nord.

Her er han litt mer synlig, hvis jeg peker opp nå,,, ^

Etter åpningen, så var det sang rundt om på mange steder, og etter det en gedigen Kirkekonsert, hvor hvert kor fikk anledning til en faglig vurdering av professor Bjørn Andor Drage.

Først ut på Rognan Hotell, var Bodø Håndverkersangforening. Så gikk det slag i slag.

På Slipen var forberedelsene til Banketten på kvelden i full gang. Serveringsgjengen var i ferd med å ta på seg sitt mest sjarmerende smil.

Men før matservering måtte selvfølgelig vår kjære leder, Kjell Magne Johansen, få ønske alle velkommen.

Så var banketten i gang for fullt, med mat og prat…

…. og etterfulgt av musikk og dans til de små timer.

På fredag ble en stor nyhet offentliggjort i et intervju gjennomført av Konfransier Bengt Arne Sundsfjord (til høyre). Intervjuobjektene var representant for Sølvguttene Harald Friisk (nr 2 fra høyre), Bjørn Teigen (til venstre) og meg selv.

Slik omtaler avisa Saltenposten dette.

Men akkurat nå slukkes lysene på Slipen Scene..

Gulvene er vasket..

Men om ikke lenge så entrer Saltens Divaer Slipen Scene som er omgjort til Nattklubb i Gatsby stil. Har du ikke kjøpt billetter ennå, så ikke nøl lengre!

Saltdal Mannskor er snart tilbake også, det er garantert. Takk til alle bidragsytere til en vellykket helg. Noen nevnt – men ingen glemt!

Tekst og bilder: Jan E. Håkonsen/Dedicat

#saltdalmannskor #sanghelelivet #norgeskorforbund #clubdiva #saltdalvideregåendeskole #intune #blomsterdekoratører #rognanidrettslag #håndballgruppa #slipenscene #rognanhotell  #sølvguttene #saltenposten #rognanhornorkester 

 

4 kommentarer
  1. Mye som skal på plass før et slikt arrangement ..som vi også ser av bildene her ..fra gulvvask til bordpynt ! Også så fin omtale av deg som en pådriver i avisa.. 🙂 Takk for titten og til og med “live” musikk fra korps.. God helg til deg og fruen :))

  2. annebe: Tusen hjertelig takk 😀 Ja det er første gang jeg har lagt inn egen video,, og det gikk ikke uten noen gloser jeg skal holde for meg selv 😀 Men det funka til slutt. God helg til dere også 😀

  3. Margrethe: Tusen takk,, ja jeg begynte vel å sende ut invitasjoner rundt årsskiftet 😀 Men vi har ganske god erfaring etterhvert 😀 Men hva det heter på korspråket..tror vi bruker blåst også 😀

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg