“Et eventyr – Industrispionasje på Nexans”

Her er jeg utenfor min gamle arbeidsplass! Jeg jobbet her fra 1978 – 2011, og hadde kontor i andre etasje i mursteinsbygget de siste årene. Men her er mye bygningsmasse, sikkert minst 20.000 kvadratmeter, med fabrikk, lagringsarealer og annet.

 

Jeg bare MÅ liste meg inn og ta en titt……

Jøss for et fargerikt fellesskap det har blitt her! Jeg aner jo ikke engang hvilke språk det ønskes velkommen på. Men en gammel Klubbleder/Plassjef må snike seg rundt for ikke å bli oppdaget! 

Pjuhhhh, kom meg velberget inn og på do! Her må det da være trygt en stund. Men gudene vet. Her er det tydeligvis strengere enn på mitt eget do.

Det skal ikke sløses med tida på do, nei! Da skal det pugges Industrivern. Nei, her tør jeg ikke være lenger. Plutselig så kommer vel hele Industrivernet fykende inn gjennom dører og vinduer og overfaller meg!

Men fader altså! Det er ikke bare å stikke av! Her skal man jaggu være forsiktig med hvor man har hatt hendene! De følger med altså, det er brennsikkert!

I alle dager! Her har jeg ikke før skrubbet hender og det som verre er, før jeg blir kommandert til å klore meg fast i rekkverket i trappa! Jaggu meg ikke lett å leke industrispion på denne måten!

Ja det burde jeg vel ha tenkt meg! Fra såpe til Sprit! Hva er det neste, montro?!?!

Ojjj, her var det sikkert noe topphemmelig! Måtte bare skynde meg å ta et bilde, for å komme meg ut så fort som bare det, før jeg blir oppdaget!

Jaggu meg ikke godt å vite hva de holder på å grave her!?! Her er det bare å komme seg bort så fort som mulig…… 

Men de aller fleste eventyr skal jo ende lykkelig! Jeg fikk da komme inn på en anstendig måte, men ble fristet til å dramatisere en smule!

Jeg var jo invitert ifm med besøk fra LO/Fellesforbundet. Rune Pettersen, organisasjonsarbeider Felleforbundet og Norvald Mo, rådgiver forbundsledelsen, Fellesforbundet. Prodksjonssjef Steffen Aarøe holdt en flott presentasjon av bedriften. Bedriftsklubbens tillitsvalgte, klubbleder Stian Volden og nestleder Espen Alexander Nordnes, guidet oss sikkert og godt gjennom fabrikken. 

#nexans #fellesforbundet #lo #rognan #høyteknologi 

14 kommentarer

Siste innlegg