Eldreråd, hva er nå det for noe,,,,

De aller fleste har et forhold til valg av Kommunestyre hvert fjerde år. At det i kjølevannet av det, oppnevnes en rekke råd og utvalg, kjenner kanskje ikke alle til. Dette gjelder også tre utvalg, som skal sørge for at “deres stemme blir hørt”, Ungdomsråd, Råd for personer med funksjonsnedsettelse og Eldreråd. Dette er såkalte rådgivende organ for kommunen.

Nå skal dette handle om Eldrerådet. Sånne råd har lett for å få betegnelsen “Supperåd”, og kanskje med rette også. I tillegg så hører man titt og ofte, og i mange sammenhenger om den beryktede “Eldrebølgen”. Av og til så føler man seg som en del av en Tsunami som skal skylle over folk og land til forferdelse og gru.

Men sannheten er jo at vi eldre, ikke “har levd en gang” – men at vi lever i dag, og HVER dag. Vi har faktisk tenkt å leve HELE LIVET.

Det nyvalgte “Saltdal Eldreråd” hadde sitt andre møte i dag. Nå er fordelen med å bli eldre, at man kan blande seg inn i det meste, og heller be om tilgivelse i ettertid. Men det finnes noen retningslinjer, som er relativt veiledende. Men vi ønsker å være synlige og engasjerte.

I tillegg til en del egne saker, går eldrerådet gjennom alle saker som skal behandles i Kommunestyret. Det sier seg selv at det blir mange saker og mye sakspapirer. Derfor er det en stor fordel å få de saksansvarlige til å komme i møtet for å orientere. I dag fikk vi en grundig gjennomgang av to vesentlige planer, som har sitt utgangspunkt i Samfunns planen for Saltdal Kommune. Den ene er “Bedre helse for alle”.

Her er avdelingsdirektør for Helse&Omsorg, Stein Ole i full gang med presentasjonen. Akkurat her er han innom “Velferdsteknologi”, som er en del av denne planen.

Den andre planen, er Folkehelseplanen. Den ble gjennomgått av Folkehelsekoordinator Solveig, som er helt til høyre i bildet. Anita, helt til venstre, er Eldrerådets eminente sekretær. Eldrerådet består av 5 representanter fra Pensjonistforeninger i bygda, og 2 politisk valgte representanter. Her er Tone, politisk representant og  Lindis, som representerer Fagforbundets pensjonistforening, engasjert i presentasjonen av Folkehelseplanen.

Kultursjef Eva-Ruth ga en flott gjennomgang av Kulturminneplanen, som skal behandles i Kommunestyremøtet. Vi har mange kulturminner i bygda. Det understrekes at dette ikke er en “Verneplan”.

Her er møtet i ferd med å avsluttes. Til høyre er de tre representantene som representerer Saltdal Pensjonistforening, Maye, Christian og Rigmor. “Undertegnede”, Jan, representerer Nexans Seniorlag. 

Eldrerådet har besluttet å få arrangert et kurs, som både omfatter “Velferdsteknologi” og eldrereformen “Leve hele livet”. Dette kurset blir tirsdag 2. juni. Nærmere detaljer kommer etterhvert. Kurset vil være  for alle interessert i  bygda.

På bakgrunn av de planer som er nevnt, og som skal behandles i Kommunestyret, så har Eldrerådet oversendt en uttalelse. Denne går i korthet ut på at bygdas Pensjonistforeninger og Seniorlag sitter på mye relevant kompetanse og ressurser. Ønsker Saltdal Kommune å nyttiggjøre seg denne ?

For vi eldre i bygda er IKKE en Tsunami i en negativ betydning.

#eldreråd #pensjonistforbundet #saltdalkommune #levehelelivet #samfunnslplaner

 

 

 

 

6 kommentarer
  1. Viktig med engasjement fra folk i ulike aldere..alle «grupper» bør bli hørt..Som du også skriver her man lever jo HELE livet ikke bare når man er ung.. Selv er jeg ikke såååå engasjert i politikk , men jammen bra med di som er det..er jo ingen selvfølge at vi har goder og greie leveforhold i Norge.. Hurra for dere som gjør en god jobb med å få frem di eldres/folkets sak..selv om DU fremstår som reine ungdommen… Klem 🤗

  2. Det er alltid et stort engasjement i Rognan – helt spesielt stort? Jeg ser ikke det helt slik her….. hmmm…. må si jeg blir imponert – og dette må være spennende å være med på! Klem <3

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg