Eventyret SØLVGUTTENE første døgn…

Nå er Sølvguttene trygt tilbake i hovedstaden, og i gang med å forberede et fenomentalt antall Julekonserter fra nå og til de synger Jula inn. Forhåpentligvis, så har de gode minner og et smil om munnen, fra en intens langhelg i NordNorge og Salten. 

Det er torsdag formiddag, 18 oktober 2019. Noen få av Saltdal Mannskor gjør klar to busser på Rognan. Straks er vi klar til å kjøre til Bodø Flyplass for å hente 60 Sølvgutter.

På buss turen til Bodø, så bretter vi programmer for harde livet. Det er det store usikkerhetsspørsmålet… Hvor mange kommer på de fire konsertene? På fredag 18 okotber i Skjerstad Kirke, lørdag 19 oktober, to konserter i Saltdal Kirke, og avslutninga i Bodø Domkirke den 20 oktober.

Ankom i god tid, og bare å vente….. “tikk, takk, tikk, takk….”

Jeg ble så forfjamset i ankomsthallen at jeg glemte å ta bilder. Vi har jo vært småfrynset i nervene på tur med 4 barnebarn- Og her kom 46 gutter strømmende inn i ankomsthallen. Riktig nok i følge med 14 voksne, som var betydelig roligere enn meg. Her er de første på tur mot bussene. 

De er ikke gamle, de aller fleste Sølvgutter. Men snakk om en reisevant gjeng. Her hersket tydeligvis storfamiliens regler fra gamle dager: “De største tar vare på de som er mindre.” Imponert! Nå kommer det noen videoklipp som jeg anbefaler å se på, de forteller mer enn hva ord kan gjøre.

Her er Saltdal Mannskor annkommet Saltstraumen Hotell for fellesøvelse med Sølvguttene. Det føles nesten som vi er tilbake til første skoledag!

Klargjøringa av fellesøvinga, var kanskje ikke helt strukturert i begynnelsen, men det tok seg kraftig opp.

Etter en god natts søvn, var det klart for frokost og avreise til Steinaldertida på Tuvsjyen. Det blir laget en egen film om dette.

Men det er klart at Jentene på Tuvsjyen ville ha et gruppebilde, og da er det jo bare å stille opp…..

Bildet er det ingenting å si på 😀

Her får alle en kjapp gjennomgang av HMS og utdelinga av overlevelsesdrakter, redningsvester og annet utstyr.

Steinalderjentene føler moderlig omsorg, og sørger for å ha full oversikt.

Guttene ble i det hele tatt passet godt på, både de i Rib’ene og de på land.

Selv måkene begynte å vise interesse. Havørna var også innom på visitt…. 

Så bar det avgårde med en av to grupper, dette ble moro. Men det stod en konsert på programmet den første dagen, og i flotte Skjerstad Kirke. (PS Vil du lese tidligere innlegg om Sølvguttene og steder, så søk på Bloggen min på “Sølvguttene”)

Her marsjerer Sølvgutten inn for å åpne konserten. Bidragene fra Mannskoret, Barnekoret og fellessanger, har jeg ikke opptak på i dette innlegget. 

Da var første dag på hell, og bare kjøreturen over fjellet og ned til Saltdal Kommune og innkvartering til vertsfamilier gjenstod.

DA ble det vinter! Kanskje naturens varsel om at vi nærmer oss vinter og Jul og Sølvgutter som synger Jula inn……

#sølvguttene #saltdalmannskor #tuvsjyen #skjerstadkirke #saltstraumenhotell #rognanhotell #saltdalkommune #nordlandfylke #sanghelelivet #norgeskorforbund #albinussenreiser #edelfarm #rema1000

Tekst, bilder og video: Jan E Håkonsen/Dedicat 

12 kommentarer

Siste innlegg