Hvor du enn kommer fra, så ser du det.

Selv så er man så vant med det, at det er liksom en permanent del av underbevisstheten.

Men av og til så åpenbares det på en måte. Om her om dagen når jeg skulle kjøre på et møte oppe i bygda, og kaldt var det.

På veggen der møtet skulle være, så jeg dette bildet. Og jeg som ganske så nettopp hadde kjørt forbi uten å se oppover lia. Dette bildet/teksten er laget av en sambygding, Harry Nilsen. Til minne om tapre patrioter som malte det norske flagg over hakekorset som tyskerne hadde malt i fjellsida,

Du ser det uansett hvor du kommer i fra, ja kanskje bortsett fra med fly. Men både fra E6 og fra Nordlandsbanen. Både fra nord og fra sør ser du STORFLÅGETS særpreg. Idag er det heldigvis verken Hakekors eller det Norske flagg å se.

Her får du en liten tur rundt i bygda mi. Kjærlighet til stedet du bor, er viktig. Jeg har min til “Mitt sted”

Og om/når du kjører gjennom vår vakre dal, Saltdal – så kan du jo lytte på denne sangen som ble kjent i “Alt for Rognan” perioden

Nasjonalismen har sine sider, men denne hendelsen fra krigens dager er verd å huske. Og særlig de som kjempet for at landet vårt skulle bli fritt igjen. De har ikke vært hedret for mye, i alle fall ikke i den nordre landsdel.

De bar med seg lys og håp i mørke dager for alle de som levde i usikkerhet i de dagene. 

Dette lille flagget hang ved siden av på veggen der. Kanskje det ble viftet med når krigen endelig var over? Hvem vet ? Jeg vet ikke, men det er lov å tenke det beste om det meste.

#nordneskroa #nordnes #saltdal #rognan #67gradernord #nothernnorway #storflåget #krigenshelter #altforrognan

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg