Når selv fibernettet blir for gammelt…

Er det rart at man begynner å føle seg gammel, når vi får beskjed om at fibernettet vårt skal byttes ut? Altså, jeg Googler ferske rapporter om at det er store regionale forskjeller på Bredbåndsdekningen i Norge, og Nordland og Innlandet er dårligst….

Samtidig banker det to unge karer på døra vår og forteller oss at de skal skifte ut fiberen i bredbånds nettet vårt, fordi “den begynner å dra på årene..”!

Da måtte jeg begynne å rote i gamle papirer, og fant kontrakten med “Salten Bredbånd”. Som det het på den tiden, nå er det Signal og Altibox som er firma benevnelsene.

Altibox – Historien, klikk HER.

Det var kraftselskapene som satt/sitter i førersetet der. Du kan lese den historien vårt fibernett er en del av – om du klikker på linken over. 

Sånn så det ut i “kabelkroken”, før ungguttene fikk slippe til. Men som du ser, så er det ikke første gang det har skjedd ting der. Her har det vært skiftet bokser over år. Men den mest dramatiske hendelsen, ser du nede til venstre, da huset vårt holdt på å ta fyr. Men det gikk heldigvis bra, takket være luktesansen til min kjære!

Metoden for å blåse fiber gjennom røret, har ikke forandret seg vesentlig, fra det jeg husker fra 2003. Men disse gutta kunne sine saker. Det gikk unna som bare det. Her fyker fiberen avgårde til koblingsboksen borti veien et sted…

I “kabelkroken” skjer det også ting, som riktignok ser rimelig kaotisk ut. Men det var kun i en kort overgangsperiode.

I inntaket i kjelleren, ble det gjort klart for en eventuell forgrening til generasjonsboligen.

De siste koblinger og monteringer, så er jobben gjort. Nå er det bare opp til oss hvor stor kapasitet vi ønsker på nettet. 

Ulempen er at det dukker opp noen flekker som tydeligvis trenger maling. Men det skriver jeg ikke høyt… for da er jeg redd for at det får en betydelig smitteeffekt på andre veggflater. Så tenk…!

Tusen takk for godt utført arbeid.

Helt uten anmodning og helt uten kostnad.

Perfekt!

Tekst og bilder: Jan E Håkonsen/Dedicat

 

11 kommentarer
  1. Greit med en oppgradering sånn at man får fart på internettet 🥰 Vi hadde bare kabel her inntil for noen for år siden hvor vi fikk lagt inn fiber. For en forandring til det bedre. Ha en fortsatt fin søndag til dere begge 😊

  2. Så bra, gratulerer med ny boks og sikkert ny fart. Kan fortelle deg at her jeg bor er ikke fiberen kommet ennå, men det jobbes med det nå. Så her er det sendere i natur, bokser ut på vegg og router inni stua og et kaos av ledninger.
   Maling tar man når man har tid og mulighet; det kan stoppes opp i mang og mye akkurat det :). Riktig fin søndag.

  3. Fibernettet må være i orden..i disse tider.. Og jammen bra det er flinke folk som kan fikse slike ting.. 🙂 Di maleflekkane påvirker ikke nettet..hehe.. Skumelt med branntilløp.. jammen bra det gikk godt 🙂 Ønker deg og dine ei fin kommende uke <3

   1. Ja vi er jo blitt bortskjemt med fibernett i snart 20 år, men ble overrasket da de dukket opp for å legge inn ny fiber 🙂 <3 Gode tanker til deg og dine 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg