Når Sølvguttene kommer…..

For første gang i historien, kommer Sølvguttene på besøk til Salten (foruten et par besøk i Bodø). Merk dere datoene, fra 17. – 20. oktober 2019. Planlegginga har vært i gang lenge.

Her diskuteres viktige detaljer mellom representant/er for Sølvguttene, styret i Saltdal Mannskor og Kulturkontoret i Saltdal. Det legges opp til et spenstig og spennende program. Hovedmålet med prosjektet, er å profilere korsang for barn og unge i hele Saltenregionen.

Første stopp er Saltstraumen Hotell, for overnatting og forberedelser, ikke minst fellesøvinger for  Sølvgutter og Saltdal Mannskor.

Prosjektet skal også gi Sølvguttene opplevelser. Totalt er de en gjeng på 48 gutter i alderen 9 – 16 år og 12 voksne.  På fredag bærer det fra Saltstraumen Hotell til Tuvsjyen. Her blir det Steinalderopplevelser og Ribtur ut i Saltstraumen.

Her er et lite inntrykk av hva som venter på Ribturen i Straumen,,,

Etterhvert drar vi til Skjerstad Kirke og forbereder oss for den første konserten. Her planlegger vi også at barnekor i Skjerstad/Misvær skal bli med på en sang. Der håper vi mange tar turen for å fylle opp alle benkene.

Resten av turen vil guttene overnatte hos vertsfamilier rundt om i Saltdal, mens de voksne Sølvgutter skal bo på Rognan Hotell.

Lørdagen blir det lunsj på Nordnes, som en start på dagens aktiviteter.

Forhåpentligvis uten snø! Vi planlegger to konserter i Saltdal Kirke. Da håper vi selvsagt på fullt hus på begge konsertene.

På kvelden arranger Kulturkontoret i Saltdal diskotek med ulike aktiviteter på Slipen Scene. Her håper vi barn og unge i Salten vil komme og kose seg sammen med våre gjester fra Oslo.

Søndag bærer det utover til Bodø. Først til en spennende omvisning på Norsk Luftfartsmuseum.

Avslutninga blir konsert i Bodø Domkirke. Der håper vi at både aktive i Kormiljøet i byen og masse andre møter opp og fyller Domkirka til randen. Ytterligere informasjon om tidspunkter og billetter kommer etterhvert

Saltdal Mannskor takker Nordland Fylke for verdifull støtte til dette prosjektet!

Alle bilder og tekst: Jan E Håkonsen/Dedicat

 

#bodødomkirke #tuvsjyen #flymuseet #rognanhotell #sølvguttene #norgeskorforbund #nordlandfylke #nfk #nordnescamping #saltstraumenhotell

8 kommentarer
  1. Det blir sikkert veldig moro 🙂 Tror du ikke? 🙂 Det tror jeg 🙂 Og moro skal man ha, så mye man kan! Her har det vært en knall dag, med Kjersti 🙂

  2. Å det blir flott! Og et kjempebra program…. skulle plutselig ønske jeg var sølvgutt, hihi…. men – jeg får leke at jeg er gulljente isteden! Lykke til med det supre prosjektet! 🙂 Klem

  3. Mener bestemt at vi hadde et par gutter fra koret på overnatting hos oss under korets besøk i Saltdal. Ca 1971. Noe som jo betyr at Sølvguttene har besøkt Saldal / Salten tidligere.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg