På seniortur er man slett ikke sur

Det er slett ikke kjedelig å dra på tur med Nexans Seniorlag, og denne gangen med forsterkninger av noen særdeles trivelige medpensjonister. Når turen i tillegg går med Albinussen Reiser, er det en solid garanti for en vellykket tur. 

Det er langt mellom husene i de nordre deler av broderlandet Sverige. Men det er ikke langt mellom flokkene med rein. Så en årvåken sjåfør er utrolig bra. 

Vi er ikke kommet veldig langt inn over grensa, før første stopp er et faktum. Jäckvik er i vekst med norske hytteboere, så det skal bygges ny butikk der. Men den gamle gjør nytten med litt smågodt og is…. 

Men skal man få noe fra Systembolaget, så må det bestilles noen dager i forveien, og det var det ingen av oss som hadde gjort. 

Veien er ikke lang til neste stopp, og for lunsj. Men hva fanger årvåkne blikk i bussen…. 

Helt riktig. Arjeplog har fått Systembolag, som visstnok har tilpasset seg norske kunders sans for pappvin i ulike størrelser. 

Lunsjen ble inntatt på Leon Steakhouse. Kanskje ikke en jublende gastronomisk opplevelse. Men ingen gikk sultne derfra. 

Vi stresser ikke på tur, så det er tid til litt småprating underveis. Til høyre er Inspirator&Aktivitør Sven, som gjør turen til en spesiell opplevelse. Tida går så fort at vi nesten ikke merker timer på bussen. 

Her har vi stopp på Storforsen. Du kan lese mer om denne fossen på Wikipedia, det er bare å klikke HER

Her er et bilde av Storforsen, men jeg kommer mer bilder og video derfra i et annet innlegg.

Loddsalg er den største inntekstkilden til Seniorlaget, og som er med på å delfinansiere slike turer som dette. Her er det utdeling av youghurt og loddtrekning. At undertegnede stakk av med to av premiene, trenger jeg vel ikke å nevne.

Her kommer noen glimt fra turen, tatt fra bussen i fart. Så de får tale for seg selv. 

Såfremt jeg ikke blir fratatt skriveløyvet, så er det fare for at det kommer mer stoff fra turen etterhvert.  Har du ikke lest introduksjonen til denne turen, så kan du klikke HER.

Bilder og tekst: Jan E Håkonsen/Dedicat

#albinussenreiser #storforsen #leonsteakhouse #stadshotelletelite #utpåturaldrisur #nexans #saltdal

4 kommentarer
  1. Det er deilig å slippe å være sjåfør også. Jeg kvittet meg jo med bilen da jeg flyttet til Oslo, og savner den over hodet ikke! Ser jo fredelig og godt ut…og så fikk du deg en tur til Systembolaget også! Gratulerer med gevinstene! 😉

   1. Jeg hadde jo ikke bil når vi bodde sørpå. Så jeg skjønner deg godt 😀 Tusen takk.. var jo ikke selv innom Systembolaget.. med de to gevinstene var litersdunker med vin 😀 men de er like hele 😛

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg