“Påske pålegg, det gule og kule…”

Påskepålegg, ja hva kan vel det være ? Selvfølgelig må det være egg. Om jeg ikke er helt ute på viddene.

Men det er jo ikke helt gult da. Det er dette i alle fall.

Madammen lager jo alt av syltetøy selv. Hva passet da bedre enn å lage syltetøy av Mango&Aprikos sånn rett før Påske. Og hva trenger man da? – jo selvfølgelig en saks. Ja det går med kniv også….

For her skal det kuttes i biter, så små som man orker.

Hun vil ha ut en god del av fruktsukret. Hun har jo diabetes, og bruker heller litt sukrin i.  Derfor heller vi over kokende vann, så får det stå og trekke litt før vi tømmer ut vannet og skyller.

Da er det bare å koke opp og piske og hakke med sånn stappe-hakke, for å få most det til så mye som mulig. Mye mer enn på bildet ovenfor. Etter det så røres det i en blanding av litt sukrin og syltepulver, og avsluttes med et lite oppkok.

Til slutt fyller vi glass og setter på hodet. Det blir en form for vakum i glassene. Dette er jo “kosemarmelade”, på kjeks og ost og sånn… og så er det jo Gult 😀 

9 kommentarer

Siste innlegg