Påskepålegg, ja hva kan vel det være ? Selvfølgelig må det være egg. Om jeg ikke er helt ute på viddene.
Men det er jo ikke helt gult da. Det er dette i alle fall.
Madammen lager jo alt av syltetøy selv. Hva passet da bedre enn å lage syltetøy av Mango&Aprikos sånn rett før Påske. Og hva trenger man da? – jo selvfølgelig en saks. Ja det går med kniv også….
For her skal det kuttes i biter, så små som man orker.
Hun vil ha ut en god del av fruktsukret. Hun har jo diabetes, og bruker heller litt sukrin i. Derfor heller vi over kokende vann, så får det stå og trekke litt før vi tømmer ut vannet og skyller.
Da er det bare å koke opp og piske og hakke med sånn stappe-hakke, for å få most det til så mye som mulig. Mye mer enn på bildet ovenfor. Etter det så røres det i en blanding av litt sukrin og syltepulver, og avsluttes med et lite oppkok.
Til slutt fyller vi glass og setter på hodet. Det blir en form for vakum i glassene. Dette er jo “kosemarmelade”, på kjeks og ost og sånn… og så er det jo Gult 😀
ja dette er kosemat,jeg elsker sånn sylte,lager all sylte selv jeg også,men aldrig laget denne,kan kjøpe 1 glass i året og den nyter jeg :=) men her kan dere nyte lenge :=)
Spiser ikke så mye av den der jeg heller. 😀 Går mest i tyttebær for min del, i alle fall hver enda morgen 😀
Fantastisk deilig da 🙂 Mango er en favoritt. Hvorfor ikke ha på brødskiva 😀
Joda, havner på skiva også. Vi lager jo både bringebær, tyttebær og blåbær. Syltetøy er mårrapålegget hver dag 🙂
ja tyttebær har jeg masse av,elsker å plukke dem så det blir fort altfor masse :=) nå har jeg et bærenett igjen i fryseren,nok det til høsten,men så er jo trollkrem deilig også da :=)
Javisst er trollkrem knall 😀 Elsker å plukke tyttebær, rett og slett 😀
Herlig og ost og kjeks er godt… Og med litt av dette syltetøyet da…. Mmmm. Og dyrt å kjøpe..
Veldig godt. Men som du sier, ikke av de billigste 😀
Å så deilig da! Ja, det må være ekte påskesyltetøy! Klem <3