Smaken er som baken…

“Smaken er som baken, og kan ikke diskuteres”, sies det.

Nå er ikke jeg helt sikker på hva smak og bak har til felles.

Eller det er kanskje det de ikke har… “noe til felles”?

Selv det kan vel diskuteres.

Om det skulle ha noen mening.

Smak og behag er forskjellig.

Det er et faktum.

Det kan alle være enige om.

Det er verre å være enige om konsekvensen av det.

“At min smak og din smak er like riktig”.

Selv om vi holder baken totalt utenfor.

Vi er alle stolte over vårt vakre hotell.

Slik som det speiler seg her, ut mot fjorden.

Det har hatt sine opp-  og nedturer siden det ble bygget.

Pandemien satte krokfot for hele hotell- og reiselivsbransjen.

Da satte eierne av hotellet i gang en storstilt oppussing innvendig.

Inkludert en omlegging av driften.

Jeg har selv svingt malerkosten i det siste, les gjerne HER.

Nå er hotellet i gang med en total ansiktsløftning utvendig.

Det går ikke like upåaktet hen som maleaktiviteten på vårt hus.

Forståelig nok.

Nå er det like før de setter i gang på sjøsiden.

Sånn blir det.

Fremsiden, med inngangspartiet, er nærmest ferdig.

Jeg skal ikke ramse opp adjektiver brukt på Facebook om dette.

Men det er mangfoldig.

Og bekrefter påstanden, om at smaken er forskjellig.

Uavhengig av innblanding av baken.

Men det er flere som svinger malerkosten rundt i vårt sentrum.

Det er en kjent kunstner på gang, engasjert av Blåfrosten.

Ståle Gerhardsen fra Trondheim.

Han har produsert denne karen.

En som virkelig “har ramlet på baken… av kjærlighet.”

Dette kan du lese mer og bedre om, hvis du klikker HER. 

Kanskje vi skulle ta lærdom av det ?

At ulikheter ikke er et problem men en gave vi skal ta vare på. 

Selv om vi ikke trenger å ramle på baken av begeistring av andres meninger….

Så kan vi akseptere de og sette pris på de.

#blafrosten

18 kommentarer
      1. Ja du verden, for et engasjement. Men det skader ingen så lenge man ikke krangler. Blir spennende å se hva som dukker opp i kjølevannet av den kunstneren. Han har allerede markert seg på flere steder, og er engasjert for et helt år 🙂

      1. Jepp, men jeg tenkte at en liten vri ikke gjorde noe. Det har jo pågått en fb debatt om hotellet her i et par uker allerede 🙂 Så jeg håpte å få litt annen fokus 🙂

    1. Smaken er som baken….ja…noe å fundere på:)
      Det er fint med alt som heter oppussing. Det blir finere og bedre etterpå:)
      Skulle ønske jeg får mulighet til å overnatte der engang:)

    2. Egentlig er det veldig fint med disse forandringene. Vi kan faktisk lære noe, om vi åpner opp. For det er så viktig å lytte til hverandre, stille et “hvorfor-spørsmål”. Vi behøver ikke være enig, men kanskje vi forstår bedre. Detter er så spennende at jeg kan fortsette i det uendelige, derfor stopper jeg her… Forandringer med farger i nærmiljøet vil nok avstedkomme en del meninger, vil jeg tro :).

    3. Her var det mange gode sannhetens ord, Jan! Ja, vi må respektere hverandres meninger – det er helt nødvendig! Og smaken er som baken – mye forskjellig………..! Klemmer <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg