Trine Skei Grande og Hersketeknikk

Europeisk kulturhovedstad ble etablert i 1985 etter et initiativ fra den greske kulturministeren Melina Mercouri i et møte den 13. juni 1985 blant EUs kulturministre. Formålet med europeisk kulturhovedstad skal være å bringe Europas befolkning sammen. EU utpeker kulturhovedstad på bakgrunn av en anbefaling fra Europakommisjonen og synspunkter fra Europaparlamentet. I Norge har Bergen vært det i 2000 og Stavanger i 2008.

 

Den 26 september 2018 kan man lese følgende i NRK Nordland (Journalist Therese Bergersen/Tore Gjerløw):

Tirsdag meldte kulturministeren at Bodø har fått avslag på søknaden om statlig støtte på 100 millioner kroner for å bli Europeisk kulturhovedstad fordi den var for «lite gjennomarbeidet».

Samtidig ble det kjent at søknaden til Bodø kommune ikke er sendt enda. Kulturministeren har derfor aldri sett søknaden hun ga avslag på.

 

Bodø sender likevel søknaden som kulturministeren ikke vil gi penger til

Bodø trosser Trine Skei Grandes avslag om pengestøtte, og går for å bli europeisk kulturhovedstad i 2024 likevel. – Søknaden går i trykk neste uke, sier ordfører i Bodø, Ida Pinnerød.

Trine Skei Grande mener en søknad for å bli europeisk kulturhovedstad er verdiløs uten statlig støtte.FOTO: GUNNAR BRATTHAMMER
8 kommentarer
  1. Nei i politikken er visst alt lov, og så er det om å gjøre å vise at man sitter med makta og kan herse med andre akkurat som man selv lyster. Det er dessverre dagens gjeldende politiske agenda, sørgelig nok. Det viser seg jo både i denne saken og i mange andre saker landet over.
   Jeg husker da Stavanger var Kulturhovedstad. Det var jo kjekt. Mye som foregikk og sånt, men ja, det må jo ha kostet en del penger……

   1. De hadde samme budsjett som Bodø har nå, og det var i 2008, dvs 300 MNOK, hvorav staten gikk inn med 100 MNOK. Jeg klarer heller ikke finnen noen dokumentasjon på at Rogaland måtte prioritere bort andre prosjekter på bakgrunn av dette.

  2. Jeg er glad JEG ikke er politiker i alle fall. 😀 Sikkert ikke lett å fordele pengene, selv om de har noen tydelige linjer å gå etter. Hvordan de UTTALER seg er en annen sak. Og juger om det med til.. For lite gjennomarbeidet liksom… Hm…

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg