Tvers gjennom ura

Dette er det forjettede Hullet. “Tvers gjennom ura. Eller rettere, tvers gjennom Tjernfjellet. Et ønske, et krav, en bønn inn mot Nasjonal Transportplan gjennom mange tiår. Trafikken over fjellet økte betraktelig når Rv77 ble ferdigstilt til grensa til Sverige, og knyttet til Silvervägen på svensk side.

Her ser vi veien stige oppover fjellsiden ovenfor tunellinntaket. For dere som aldri har kjørt over der, så kan jeg love at det er en smule spekulativt. Det er med beundring man tenker på alle de som har vært avhengig av å kjøre her hver dag, vinter som sommer. 

Bilder gir aldri det rette inntrykket, men her er et par glimt omtrent midveis oppe i fjellet. Fjellet er stupbratt ned mot Junkerdalen og Junkerdalsura. Her finnes et unikt, botanisk område som du kan lese mer om ved å klikke HER.

Nå nærmer det seg åpning av denne tunellen. Det gjenstår sikringssystemer og en del i området rundt. Antagelig vil trafikken øke enda mer når tunellen åpner, kanskje særlig langtransport.

Når man skal sørover i landet, så kan det bli “elle melle” her i krysset med E6. Uansett så er det en ting å håpe, at dette reduserer fare og ulykker langs den gamle veien.

Jeg tar dette Steinhjertet jeg fant der som et symbol på det. Hentet ut av “Tjernfjellet”, men nå skal det visst hete “Kjernfjellet”. Kjært barn har mange navn, men fjellet har vel neppe vært så veldi kjært for de som har vært nødt til å kjøre der. 

 

#haehre #tjernfjellet #kjernfjellet #junkerdalsura #saltdalkommune

2 kommentarer
    1. Hmmm – masse veibygging i vårt langstrakte land – og det blir fine, men kjedelige veier… hihi…. bra at det kommer tunneler på de mest pyton strekningene iallfall. 🙂 klem

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg