Veien mot

Det er med glede og smil jeg leser om nye høyder for min gamle arbeidsplass. Det er bare å klikke på en eller flere av de blå linkene (navnene) under denne linja.

Nexans Rognan  –  Johan Sverdrup   –  Johan Castberg 

Jeg har skrevet flere innlegg om min kjære arbeidsplass gjennom flere tiår. Nexans. Om du vil lese, så kan du klikke på disse linkene HER og HER


Jeg har ikke vært innom fabrikken på en stund. Men i et lite lokalsamfunn spres nyheter fort. Særlig når de kommer på trykk også.

At denne fabrikken så langt mot nord og i ytterkant av verden, stadig sprenger nye grenser, er til å ta av seg hatten for. Men som jeg har sagt i flere sammenhenger: “Hvor er midten av verden” ?


Det er mange som ikke vet hvor midten av Norge ligger en gang. Langt mindre hvor grunnlaget skapes for de verdier og velferd vi har i dette landet. Mer sier jeg ikke om den saken. Men det er ingen tvil om at Nexans ikke blir mindre.

Det plopper opp det ene lagerteltet etter det andre. Og jeg kan ennå huske kampen for å få investere i det aller første.

For ikke å snakke om når Jernbaneverket/Cargo Net varslet at de ville avvikle transport av kabel på åpne tømmervogner. Da var gode råd dyre… Men det lyktes å få til et kreativt samspill mellom det offentlige og Nexans.

Det er mer under bakken her på stedet vårt, enn mange andre steder!


Når de rette prosjektene er i gang, går den delvis underjordiske banen for fullt døgnet rundt og transporterer kabel ned til det topp moderne utskipningsanlegget flere km unna fabrikken.

Det er gjennomført tre utbygginger av denne eminente Industrikaia, primært for utvidelse av lagringsplass. Veldig spennende….

Her snakkes det ikke om “Lys i tunellen”. Her er det mer snakk om å lyse opp veien mot verden. Litt spinkelt illustrert da 😀 Men det fungerer 🙂

 

Lykke til videre på ferden 🙂

#nexans #equinor #lundin #saltdalkommune #fiberoptikk #industrikai #nfk

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg