Vi står han a’…

(Filmen er lånt på YouTube)

Vi står han av.

Han kjæm som ei bombe. Sørvæstramlingen klaska tell dæ i hauet, så skinnhua sig to nummer nedover ørann. Du steike ta kor stygg han kan vær. Da gjeld det å holde kjæft, så ikke gebisset blir omplassert i kjæften.

Mæn vi står han av…

Og kor han kan holde på! Skifta fra næglebett frost, tell de mæst søkkblaute regnskurann som finnes. Glarholka sprætt fræm og skin som ei nyvaska barne rompe. Mæn prøv bærre å gå ut! Du allmæktige, det ligg jo strødd med lårhalsa bort etter veien. Og du mærka ikke at du ligg dær å gaule, før blåsten har sletra dæ fleire meter unna.

Mæn vi står han av..

Fire årstida? Pessprat! Vi har minst åtte. Og de kjæm hulter tell bulter. Vi skulle vært fødd med pigga under føttern og svømmehud mellom fingrann. Mæn vi e jo fødd med ski på føtter’n, sei de. Nåkka så domt. Hadde vært mye beire om vi var født med shorts på. Vi rækk jo knapt å vrænge av oss ullunderbuksa før sommer’n er over.

Mæn vi står han av..

Mæn vi bannes, nån av oss! Det bli liksom litt puslat å stå å klore sæ fast i det du får tak i, når du skal bærge søppeldunkann, og si: «Gidameg som det blåser i dag»

Mæn vi står han av, når det e’ som værst kan det bærre bli bedre!

11 kommentarer
  1. Haha, nå lo jeg godt. Elsker denne ekte, ærlige dialekten 🙂 Dere vet å få det fram! Helt nydelig. Fikk bilde fra min kusine i går, fra hennes nedsnødde hus, sendte tilbake et med blomstrende snøklokker fra hagen min 🙂 Men dere står han av! Så bra!

  2. Jeg synes jo vær er morsomt og var på Myken i Januar under siste runde. Men håper jo at. Det verste har gitt seg når vi kommer nordover igjen i mars. Det kan bli for mye av det gode 😆

  3. Trekker på smilebåndet av dine herlige ord………….. men………… det er vær som ikke alle er kjent med dette her. Og vi sår han av ja!
   Full storm/orkan er en skremmende vær-type som ikke er velkommen. Den ødelegger. Så kan man si at vær skaper folk og vær er spennende – og det er det og det gjør det…………. men det koster også.

   Jeg har tenkt på deg og dere nordpå med det frferdelige veret som har herjet. man kan rett og slett få vondt i magen. Me det er ikke så mange som forstår det.

   Glad det er over for denne gangen!!!!

   1. Nei det er veldig sant. Vi blir knøttesmå når værgudene virkelig tar laus. Selv der vi bor så er vi jo skånet for det verste. Og du vet jo inderlig godt hva det er snakk om der du bor. Tusen takk for gode tanker 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg