Hva kan man ikke få til med å være litt utradisjonelle…

Her kommer et lite tilbakeblikk på en flott opplevelse sammen med Mannskoret. Nå er flyktningemottaket nedlagt, men det er ikke fokus på Helse&Omsorg og slett ikke på sang i bygda. Snart starter valgkamper, så får vi se hva som dukker opp i den forbindelse. 

 

Saltdal kommune har i alle år vært en kommune med stor fokus på helse/omsorg, og ikke minst på kultur. Sang og musikklivet har vært langt over gjennomsnittet for kommuner flest. Etableringen av Vensmoen for snart 100 år siden, først som Behandlings institusjon for tuberkuløse og senere sentralinstitusjon innen HVPU, bidro sterkt til et solid miljø innen Helse/Omsorg. Ta gjerne en titt innom – HER.

Dette har sikkert sammenheng med at kommunen hadde et meget vel fungerende flyktningemottak. 


Dette flyktningemottaket var etablert i lokalitetene til Fredheim Folkehøgskole som ble lagt ned for mange år siden. De ligger vakkert til i furuskogen og er nabo til Saltdal videregående skole. Du kan gjerne lese om vår flotte videregående skole  HER

Boenhetene er små paviljonger. Nå er hele området under renovering til andre formål.


Saltdal Mannskor bestemte seg for å legge en av sine ukentlige øvelser til Flyktningemottaket. Koret tente på tanken og gjorde en henvendelse om å få lov til å komme på besøk. Hjemmesiden på facebook til koret er ikke så veldig oppdatert, men ta gjerne en titt innom den.. HER.

Vi blir møtt av kunst på veggene.. Når vi kom inn i storsalen så var de i full gang med å forberede, enda de ikke hadde visst om dette veldig lenge.Det var spennende å se om det kom noen og ville overvære øvelsen. For å understreke det, så var det ikke en konsert det var snakk om, men en vanlig kor øvelse. Mens vi gikk igang med oppvarminga så strømmet det sakte men sikkert på med folk. De hadde lyst å være deltagere også.


Det viste det seg at konsentrasjonen blant korets medlemmer vaklet en smule i uvante omgivelser, som du kan se på bildene under. 
Når vi var klar til å begynne å synge, så var det fullt hus. Det var minst 75 til stede og det må man si er utrolig bra, og et herlig publikum.Sluttapplausen var det slett ikke noe å si på.


Kvelden ble avsluttet med kaffe og mye godt som både koret og beboerne hadde ordnet til. Det ble sosialt og veldig moro for alle sammen.
Selv den yngre garde deltok og koste seg.


Dette ble en korøvelse i alle fall jeg kommer til å huske med glede, og det tror gjelder hele koret. 🙂 

Akkurat nå har vi fokus på å motivere barn og unge til å begynne med korsang. I den forbindelse har vi et samarbeidsprosjekt på gang med Sølvguttene til høsten. Det kan du lese mer om HER

Bilder og tekst: Jan Håkonsen

 

8 kommentarer
    1. Fint med et tilbakeblikk på slike fine ting.. En kommune som er opptatt av kunst og kultur..og et mannskor som bidrar til å gjøre noe positivt for å inkludere mangfoldet i landet vårt… Du virker i grunnen som en positiv og godhjerta fyr på alle måter 🙂 Ønsker deg ei fin ny uke..

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg