Kvinnedagen

Historien til den Internasjonale Kvinnedagen er interessant. Fri Fagbebevegelse har laget en historisk gjennomgang som du kan lese ved å klikke HER. Det er intet som er helt sort eller helt hvitt!

Denne står i Karlstad, til minne om Unionsoppløsningen mellom Sverige og Norge.

Det har blitt vanskelig å skille “kvinnekamp” fra “kamp om menneskerettigheter”. Jeg har jo trodd at kvinner kan “knekke flere sverd” og bidra til fred, enn menn kan. Men det dukker opp hendelser som bekrefter at “intet er helt sort eller hvitt”.

Mottoet på statuen over, kan vi vel være enige om. “Fejd föder folkhat, Fred främjar folkförståelse.” Den Internasjonale Kvinnedagen er viktig! Det er det ingen tvil om. La den skape enighet og ikke strid!

Jeg har jo laget et par “småromantiske” innlegg i denne anledningen før. Det kan du lese HER eller HER.

Gratulerer med dagen!

4 kommentarer
  1. Har nok vært viktig å ha en slik dag gjennom tidene.. Rettferdighet må det være enten det gjelder kvinne/mann ..gammel/ung ..hudfarge ..osv..
   Synd det ikke ble noe mer mellom deg og Brigitte Bardot da…eller tenker kona di er vel så bra jeg..hehe…

   Takk for vakre roser og god helg til deg 🙂

  2. Jeg er glad for kvinnedagen fordi det setter fokus på så mye som gjelder kvinner og rettigheter fremdeles. Men man ser at det er stor uenighet om det meste, synes ikke kvinner er så samlende lenger og det har virkelig forandret seg gjennom tidene. Tok et overblikk over alle parolene i de ulike byene og jammen var det mye…
   Men engasjement er bra!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg