I går var jeg på hugget, bevæpnet til tennene med kniver og greier! Men lenger kom vi ikke den dagen. Men i dag bar det til med et tradisjonelt Teamwork før jul. Knivinnlegget kan du forøvrig lese om du vil, ved å klikke HER.
Her ligger de klare. Tre lammelår og fem slagsider – fullstendig uvitende den skjebnen de nå går mot.
Her har det første låret ant uråd, men kjempet en nytteløs kamp mot overmakta! Den som holder kniven vinner som regel!
Madammen ordner til krydderblanding, gelatin og løk og greier. Det begynner faktisk å dufta ganske så herlig allerede nå.
Kom ikke å si at utrustninga ikke er i orden! Her spaserer mattilsynet forbi og gløtter ikke en gang inn vinduene 😀 Det er ikke bare lårene som skal skjæres til, slagsidene må ha en gjennomgang de også før de er klare.
Her er madammen i gang med den første lammerullen. Dette kan hun på husken, uten bruk av ekstern kompetanse. Hun spør ikke meg en gang, og det sier jo sitt 😛 😀
Lag på lag kommer på plass, Nål og tråd ligger klar for å snurpe noen sting rundt. Det blir ikke akkurat Hardangersøm, men vakkert som bare det og helt etter hensikten.
Når det er gjort, så er det bare “å lade kanonen”. Dvs frem med firtomsrøret og tre på nettingen. Den ser nå unektelig ganske spenstig ut, der den rager mot kjøkkentaket 😀
Men man skal såvisst ikke tøyse med maten 😀 Her skal de i dunken, fort og kjapt og tørrsaltes til i mårra. Da kommer saltlaken på og alt får gå sin gang. Lammelårene og slagsidene har endt sitt liv i skjønn forening, tilsatt krydderdufter som burde blidgjøre alle sammen 🙂
Til slutt ender dunken på terrassen. Det er en smule færre kuldegrader i natt, så det bør gå bra. Når laken er på så fryser det jo slett ikke, men det blir først i mårra.
Tusen takk for teamarbeidet min kjære <3 Vi klarte det i år også 😀
Deilig mat og kule kokker det her 🙂 Er noe ekstra med hjemmelaget.. men her blir det nok bare pålegg fra butikken til jul..
Litt artig med en sånn tradisjon. Eldste sønnen har tatt det videre og lager rull. Men yngsten valgte å bli vegetarianer 😀
For et kokkelag. For en prosess. Dette må jo bli bra. Dere er dyktig med mat! Og må jo bli mye bedre enn det som er ferdig på butikken. Gleder meg til å resultatet. Helt ferdig…:) skjønner jo det at gode kniver må til, men gode kvinner er nesten viktigere <3
Tusen takk og du har helt rett i dine antagelser 😀 Må huske å ta et bilde når den første skal kokes og presses <3
Dere er skikkelig proffe altså! Så mye godt til jul! God klem <3
Må holde litt på tradisjonen <3 klem