Når tonene ljomer

Bodø Domkirke ruver godt i landskapet i Bodø. Selv om det bygges høyere og høyere i områdene rundt. Denne gangen skulle vi inn den brune døra helt til venstre i Bildet. Og “vi”, det var alle påmeldte kor til Korvaka i går, lørdag den 14. september. Se et lite innlegg i forkant av dette, klikk HER 

Jeg tar med noen glimt fra Domkirka, til ære for de som aldri har vært innom der. Dette er mot inngangspartiet, med galleriet og orgelet.

Her er et bilde mot andre enden. Det er høyt under taket og en helt spesiell akustikk her inne. 

Her har jeg tatt en nærbilde av det fantastiske glassmaleriet, som faktisk “tar” hele kirkerommet med sin fargeprakt og lys. 

Korvaka arrangertes av Norges Korforbund Salten. Bodø Håndverker Sangforening, som ble stiftet i 1874, er alltid en flott samarbeidspartner. De stillte opp med mat og kaffe for deltagende korister. Desverre fikk jeg ikke tatt et lydopptak av de, siden de sang fra galleriet. 

Men jeg fikk tatt opp noe av MeSDames. Klikk på pila midt i bildet ovenfor. Dessverre slo mobilkamera seg av midt under opptaket. Men håper det gir et visst inntrykk av et flott kor. Alle korene ble vurdert av to profesjonelle “dommere”.

Elisabeth Misvær.

Jon Fylling, som forøvrig øvde inn tre fellessanger med oss.

Dessverre fikk jeg ikke tatt opp noen av disse, siden jeg deltok selv. Men jeg har stjålet et bilde tatt av dirigenten for Saltdal Mannskor, Ole Bøhlerengen.

Sleepy People, er en vokalgruppe fra Bodø. De bruker verken dirigent eller instrumenter. Her er et opptak jeg gjorde av de.

Jeg fikk også tatt et opptak av Chorus Novus, som Jon Fylling er dirigent for. Klikk på pila midt i bildet ovenfor.  Det kan du høre ved å klikke ovenfor. Dessverre gikk det litt fort i lagringa på YouTube, så navnet ble litt feil, men håper det går bra.

Saltdal Mannskor fikk jeg ikke tatt opptak av, siden jeg deltok selv. Men jeg slenger med et opptak på Slipen Scene, Bådn Låt, en vuggesang av Grieg. Klikk på bildet ovenfor.  Forøvrig retter Saltdal Mannskor når full fokus på besøket og prosjektet med Sølvguttene, nå i oktober. Det kan du lese litt om ved å klikke HER.

 

Jeg fikk heller ikke tatt noen opptak av all sangen både på City Nord og i Glasshuset, men håper mange publikum’ere fikk glede av det.

 

Takk til alle deltagere og publikum under Korvaka 2019. Kanskje kan dette bli noe som kommer oftere i årene fremover. 

 

Tekst, bilder og lydopptak er mine (med unntak av et bilde). Jan E Håkonsen/Dedicat

6 kommentarer
    1. Her var det mye vakkert Jan. Skjønner at dette må ha vært flott opplevelse hos dere. Det glassmaleriet! Å så vakkert. Det var mektig. Takk for titten. Skal prøve å høre litt på de snuttene også. Men må nok ha noe på øra. Så tar det etterpå tenker jeg.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg