Sølvgutter i Steinalder…

Når Sølvguttene har streifet innom tanker og opplevelser i mitt liv, så har koblingen mot Steinalderen vært så fjern som den kan få blitt. Jeg skrev mitt første innlegg i går, om “Prosjekt Sølvguttene” som inntok Nordland og Salten. Det kan du lese om du klikker HER

Det hadde neppe vært flammer i dette bålet for 11.000 år siden, når de første bosetninger etablerte seg her. Da sto vannstanden omtrent 90 meter høyere enn nå. 

Gulljentene  på Tuvsjyen hadde pyntet uteområdet, og bålvarmen var synlig på mange måter. Ikke minst som en kontrast til en råkald og våt høstkveld. Her var det mye som fristet nysgjerrige gutter.

Guttene måtte selvsagt innom 2019 en tur før vi forlot Saltstraumen Hotell. Tilbakemeldingen fra hotellet var flott: “En utrolig flott gjeng med veloppdragne gutter!”. Dette kan vi understreke som et fasitsvar for hele turen. 

Transporten mellom Nåtid og Fortid, foregikk på en moderne måte. Med buss sjåfører på dugnad og busser fra Albinussen Reiser, en flott samarbeidspartner.

Her er guttene begynt å samle seg inne i en av de store gammenen. Det er full fyr på bålet, og det dufter Steinaldermat, godt blandet med bål og reinskinn. 

150 favner med ved går det med i en sesong. Bål og varme er alltid fasinerende. 

Mange av guttene var særlig vitebegjærlig og flinke til å stille spørsmål.

Sølvguttene bidro selvsagt med en trall for Gulljentene på Tufvsjyen. Men den må du klikke inn på Tuvsjyen sin hjemmeside for å høre. Det gjør du lettest om du klikker HER.

Jeg fikk neppe bilde av alle, men det kan du se i det forrige innlegget, som du finner om du klikker på den blå linken helt på toppen av innlegget. 

Mens gutta koser seg inne i gammen, så passer mer moderne skipsfart på å passere Saltstraumen mens den ennå er ganske så samarbeidsvillig. 

Reinen var en viktig grunn for bosetninga for tusenvis av år siden. Men den var nok i en annen forfatning enn denne. Dessverre så klarte vi ikke å få øye på verken rein eller elg på denne turen. 

Her har vi våre eminente gutter som filmer for harde livet. Både fra bakkenivå og fra luften. Dette blir det lagt ut mer av etterhvert 😀 

Her er en vesentlig grunn til at Saltstraumen er viden kjent over hele verden. Altså, den karen i midten. Området er et eldorado for fiskere. 

Det andre er selvsagt Ekstremopplevelsen. Ikke minst i Rib.  Her er “våre” Sølvgutter på tur inn i de frådende vannmassene.

Om du har lyst å se hvordan Saltstraumen er på sitt mest sjarmerend, så klikk på filmen ovenfor. 

Litt juks må være lov, så toalettforholdene er nok på et litt høyere nivå i dag.

Og takk for det, det er en smule mer behagelig med toalettpapir en never, det har jeg i alle fall mistanke om.

Da takker Sølvgutter og jeg og forlater Tuvsjyen og Steinalderen for denne gang. 

 

#solvguttene #steinalderen #tuvsjyen #saltstraumen #visitnordland #visitsalten #saltdalmannskor #bodonu #avisanordland #nrknordland #albinussenreiser

6 kommentarer
    1. Nydelig, jeg blir helt rørt av den gjengen her. Så vakre så fine. Og dere har en bra plan synes jeg 🙂 kanskje det kommer flere sølvgutter etterhvert. For det her blir pratet om <3 herlig. Skal titte litt på filmen etterpå…Liker å gå inn flere ganger jeg for det er så mye å fordøye på en gang 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg