Veien mot verden i 10 år

Det er mange som er innom Rognan, tettstedet i bygda vår, Saltdal, som lurer på hva det er som stikker opp av jorda langs innfartsveien. Om ikke lenge så er det 10 år siden “Veien mot Verden” ble bygget. Med fordel, så kan du lese et tidligere innlegg om dette. Jeg anbefaler å klikke HER.

Transportbanen ble åpnet i november i 2009, i et forferdelig regnvær. I prosjekteringsfasen ble det brukt mye tid på å innvolvere lokalbefolkningen. Banen ville berøre flere private eiendommer, og krysse flere veier. Det var et rørende og imponerende syn å se alle som møtte opp til markeringen. 

Tilfeldigvis så fant jeg en avis fra november 2009, som beskriver litt av selve markeringen. I dag, 10 år etterpå, er det liten tvil om at denne “Veien Mot Verden”, sammen med den prektige Industrikaia til kommunen, har betydd enormt mye for utviklingen av Nexans Norway AS på Rognan. 

Det var særdeles moro å registrere at så mange unge og barn deltok i den såkalte “Kabelmarsjen”.  Her sammen med Renate Johansen og Camilla Løkås (se avis reportasjen over). Du kan ta del i noe av den marsjen, om du klikker på YouTube innlegget under. 

NB – legg merke til de svarte rørene og med blanke metall lokk under, Det er inspeksjonsluker og luftekanaler. På slutten av videoen, kan du se en av fremtrekk stasjonene som er montert i små hus. 

Her kommer en noe vasstrukken plassjef opp av en inspeksjonsluke med flere bæreposer med smågodter.

Her er Jan Solvang Jensen i ferd med å dele ut smågodt til alle barna som deltok i Kabelmarsjen. 

I løpet av de 10 årene som har gått siden Rognan Transportbane ble åpnet, så har Rognan Industrikai blitt utvidet to ganger, senest for et halvt år siden.

Nå håper vi på full aktivitet i mange år fremover. Lykke til 😀 

Tekst og bilder: Jan E Håkonsen, inkludert avfotografert avisartikkel i Avisa Nordland, 23 november 2009.

 

#nexans #nexansnorway #indutstrikai #nordlandfylke #nfk #saltdalkommune #fiberoptikk #fiberoptisksjokabel

9 kommentarer
  1. Den store kabeldagen I dag. Og kabelmarsj blir det ihvertfall her i dag. Kabler overalt….Litt andre forhold hos deg og godteposer til ungene 🙂 Du skulle vært journalist. Jeg tenker hvor får du det fra.

  2. Janne, tenk på hva som kunne ha skjedd om du ikke fikk denn kabelbanen på plass! Det var et fantastisk prosjekt du fikk til. Tillykke med jubileet👏👏👏🌹🌹

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg