Ja hva har vel overskrifta med “Spor i snøen” å gjøre? Mens du lurer på det, så kan du klikke deg inn på dette innlegget som jeg lagde i 2015, et av mine første innlegg (PS – det er gratis å klikke seg inn) klikk HER
Nå skjønte du sikkert. For de som leser mine innlegg ofte, så huskes det sikkert at det ble laget saltlake i desember i fjor også, både for rull og litt kjøtt. Da så det sånn ut. Men etter faste kommer feittirsdag. Eller som Wikipedia beskriver det – les ved å klikke HER
Her følger vi den tradisjonen. …og da blir det spor i snøen…
Når vi først er i dunken, så blir det noen biter ekstra til et par middager senere.
Men ut og inn er jo like langt. Etter lange tider i saltlake så må nok kjøttet vannes en smule, så da bærer det ut i snøen igjen. Med mange kuldgrader i lufta, så er det like før det fryser…
Men det holder jo ikke bare med saltkjøtt og stappe. Her må det ertestuppe og kokaflesk til, takk og pris for at man ennå får tak i gule splittertere.
DA blir man”feit på en tirsdag”, i smaken i alle fall!
Nå bruker ikke vi raspeball eller komle i, det kan du forrestene lese om HER
PS når vi hadde dette på søndag, så kan vi ha det på tirsdag også, alt er jo ferdig og klart til å varmes 😀
Detta så jo riktig så godt ut. Og i morgen er det feitetirsdag, som du sier, så kjør på 😉 I dag er det visst blåmandag….
Takk skal du ha 😀 Godt var og er det 😀
Du kan jammen lage mat, eller er det madammen? 🙂 Jeg har ALDRI laget noe sånt 😀 Og kommer nok neppe til å gjøre det heller 😀 Men sikkert godt da 🙂
Det er nok madammen som er sjef på dette, Men jeg er en brukbar assistent tror jeg 😀
Ja, her blir det matgilde skjønner jeg. Feitetirsdag er det i morgen og dette er jo mat etter tradisjonen, men ikke fordi fasten er over, men fordi den skal starte. Nå begynner fasten og onsdag er det askeonsdag.Da er det slutt på godsakene og man får ta det lekkert i ukene framover. Nei, vi gjør vel ikke det lenger, men sånn var det en gang. Kos deg med maten, den fristet. Kanskje jeg blir nødt om å legge i vann erter i kveld. Knoken tiner da fra frysa til i morgen vet jeg! 🙂
Jaggud, du har rett 😀 tok litt lett på den der 😛 men skitt au.. faktorenes.. osv.. 😀 Lykke til med din feit tirsdag. Greit med splitterter, de trenger ikke vannes so hele 😀 Klem 🙂
Dette så godt ut.. Flinke med mat dere… Kjekt med søndagsmiddag som varer hele uka 😀🌻kos deg med kvelden.
Dette så godt ut.. Flinke med mat dere… Kjekt med søndagsmiddag som varer hele uka 😀🌻kos deg med kvelden.
Tusen takk og takk det samme 😀
I dag har jeg “feira” blåmandag… det meste som kunne gå galt, gjorde nettopp det….. feite-tirsdag – ja, det er innafor! Og denne menyen dere kjører er jo kjempegod! klem <3
uffda,, sånne feiringer vil vi ikke ha 😛 Tusen takk og klem tilbake 😀
Dette er mat som min lir laget, og som vi hadde i min barndom. Jeg var ikke så veldig glad i det salte kjøttet, og spiste mest suppe 😉
(https://nouw.com/veraxxlynn)
Det er jo det fine, at man kan spise det man har lyst på 😀
Du og Madammen er jo veldig flinke til å lage mat fra bunnen av – og utnytte ressursene! Lammekjøtt er jo nydelig, og dette blir vel nesten litt sånn som pinnekjøtt i smak kan jeg tenke meg! Kikket på innlegget med vakum-maskina også. Jeg har så liten fryseplass her – bare tre små kurver under kjøleskapet. Fryseskapet mitt står bare lagret i boden, for der er det ingen stikkontakter.