Feit på en tirsdag, ka farsken ?

Ja hva har vel overskrifta med “Spor i snøen” å gjøre? Mens du lurer på det, så kan du klikke deg inn på dette innlegget som jeg lagde i 2015, et av mine første innlegg (PS – det er gratis å klikke seg inn) klikk HER

Nå skjønte du sikkert. For de som leser mine innlegg ofte, så huskes det sikkert at det ble laget saltlake i desember i fjor også, både for rull og litt kjøtt. Da så det sånn ut. Men etter faste kommer feittirsdag. Eller som Wikipedia beskriver det – les ved å klikke HER

Her følger vi den tradisjonen. …og da blir det spor i snøen…

Når vi først er i dunken, så blir det noen biter ekstra til et par middager senere.

Men ut og inn er jo like langt. Etter lange tider i saltlake så må nok kjøttet vannes en smule, så da bærer det ut i snøen igjen. Med mange kuldgrader i lufta, så er det like før det fryser…

Men det holder jo ikke bare med saltkjøtt og stappe. Her må det ertestuppe og kokaflesk til, takk og pris for at man ennå får tak i gule splittertere.

DA blir man”feit på en tirsdag”, i smaken i alle fall!

Nå bruker ikke vi raspeball eller komle i, det kan du forrestene lese om HER 

 

PS når vi hadde dette på søndag, så kan vi ha det på tirsdag også, alt er jo ferdig og klart til å varmes 😀

14 kommentarer
    1. Du kan jammen lage mat, eller er det madammen? 🙂 Jeg har ALDRI laget noe sånt 😀 Og kommer nok neppe til å gjøre det heller 😀 Men sikkert godt da 🙂

    2. Ja, her blir det matgilde skjønner jeg. Feitetirsdag er det i morgen og dette er jo mat etter tradisjonen, men ikke fordi fasten er over, men fordi den skal starte. Nå begynner fasten og onsdag er det askeonsdag.Da er det slutt på godsakene og man får ta det lekkert i ukene framover. Nei, vi gjør vel ikke det lenger, men sånn var det en gang. Kos deg med maten, den fristet. Kanskje jeg blir nødt om å legge i vann erter i kveld. Knoken tiner da fra frysa til i morgen vet jeg! 🙂

      1. Jaggud, du har rett 😀 tok litt lett på den der 😛 men skitt au.. faktorenes.. osv.. 😀 Lykke til med din feit tirsdag. Greit med splitterter, de trenger ikke vannes so hele 😀 Klem 🙂

    3. I dag har jeg “feira” blåmandag… det meste som kunne gå galt, gjorde nettopp det….. feite-tirsdag – ja, det er innafor! Og denne menyen dere kjører er jo kjempegod! klem <3

    4. Du og Madammen er jo veldig flinke til å lage mat fra bunnen av – og utnytte ressursene! Lammekjøtt er jo nydelig, og dette blir vel nesten litt sånn som pinnekjøtt i smak kan jeg tenke meg! Kikket på innlegget med vakum-maskina også. Jeg har så liten fryseplass her – bare tre små kurver under kjøleskapet. Fryseskapet mitt står bare lagret i boden, for der er det ingen stikkontakter.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg